Art Culture Politics Food Drinks
Toon De Agenda

Get Your Tickets

Binnenkort in De Balie

DE_BALIE_TV - donderdag 14 november

Hungary in the EU

Watch the debate between Hungarian Justice Minister Judit Varga and MEP Sophie in ‘t Veld about Hungary and its position in the EU. De Balie considers it of the utmost importance to critically monitor and debate the differences that exist in Europe about the rule of law, democracy and current issues surrounding refugee policies.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

​In het kader van de viering van 75 jaar Vrijheid brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? Dat is Nationaal Gesprek over Vrijheid.

Podcast van de Week

Programmamaker Parwin Mirrahimy in gesprek met journalist en schrijver Hassan Bahara. Sinds 3,5 jaar werkt hij bij de Volkskrant waar hij zich richt op  extremisme. Dat begon met islamitisch extremisme en is sinds twee jaar verschoven naar rechts extremisme. Hoe zichtbaar mag zijn eigen interesse, achtergrond en mening eigenlijk zijn in zijn stukken? 

Luister hier

Steun De Balie

Zie jij, net als wij, de noodzaak van het vrije, publieke debat? Je kunt op verschillende manieren meewerken aan de onafhankelijkheid van De Balie en het verbreden en verdiepen van de programmering.

Steun nu

Het Vrije Woord

De leden van Het Vrije Woord maken de vrije programmering van De Balie mede mogelijk. In de loop van het culturele seizoen zijn ze welkom bij minstens twee exclusieve bijeenkomsten met unieke gasten. 

LEES MEER