De Balie Live met Arnon Grunberg

De Balie TV

Art Culture Politics Food Drinks
Toon De Agenda

De Balie TV

Week van de Kunsten

Kunst verdient het om gezien en gehoord te worden. Tijdens de Week van de Kunsten delen we dagelijks om 19:00 uur de beste kunstprogramma’s.

* Vandaag om 12:00, 15:00 en 19:00 uur *
De Balie Live: Coronagesprekken met De Balie directeur Yoeri Albrecht en schrijver Arnon Grunberg over controle, vrijheid en hoogmoed in de snel veranderende wereld tijdens de COVID-19 pandemie.

* Vandaag om 17:00 uur *
De Balie Live: Stadsgesprekken met Ingrid Houtepen van Stichting !Woon en Karin Arendsen van Stichting Bootvluchteling over het effect van de coronacrisis op kwetsbare groepen.
ARTICLE - maandag 30 maart

De Week van de Kunsten

Kunst verdient het om gezien en gehoord te worden. Daarom delen we tijdens de Week van de Kunsten dagelijks vanaf 19:00 uur de beste kunstprogramma’s.

Kijk, lees, luister

Geniet je van onze online activiteiten De Balie TV, De Balie Podcast en De Balie Live? Je kunt nu een kijk- & luisterbijdrage doen.
Ja, ik doe een bijdrage
ARTICLE - donderdag 12 maart
DE_BALIE_TV - woensdag 25 maart

De Balie Live met Rutger Groot Wassink & Bernard Leenstra

Nu onze zalen gesloten zijn, wil De Balie de ontmoeting en het publieke gesprek voortzetten met De Balie Live. Programmamakers spreken in De Balie Live met gasten over kunst, cultuur en de actualiteit

ARTICLE - zaterdag 14 maart

Nieuwe podcast!

Klappen voor het zorgpersoneel vs lege supermarkten. De coronacrisis legt ons land plat en toont hiermee zowel sterke argumenten voor als tegen de goedheid van de mens. Zaterdag verschijnt het boek van Stevo Akkerman Wat is dan Goed? Samen met hem en sociaal en organisatie psycholoog Naomi Ellemers gebruiken we de Coronacrisis als casus om antwoord te krijgen op deze alomvattende vraag: is de mens goed of slecht?

Luister nu

Live Journalism

“Ondanks talent niet dezelfde schoolladder beklimmen”

Het nieuwste onderzoek van onze Live Journalism-redactie gaat over kansenongelijkheid op de basisschool. Wat kunnen docenten, ouders en schoolleiders doen om dit te bestrijden?

Blijf op de hoogte

Nationaal Gesprek over Vrijheid

​In het kader van de viering van 75 jaar Vrijheid brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? 

ARTICLE - dinsdag 03 december

Waar We Voor Staan

De Balie gelooft dat een open, pluriforme en democratische samenleving de beste samenleving is. Daarom geven we expliciet ruimte aan vergeten groepen en aan geluiden die onvoldoende worden gehoord.

Steun De Balie

Zie jij, net als wij, de noodzaak van het vrije, publieke debat? Je kunt op verschillende manieren meewerken aan de onafhankelijkheid van De Balie en het verbreden en verdiepen van de programmering.

Steun nu

Het Vrije Woord

De leden van Het Vrije Woord maken de vrije programmering van De Balie mede mogelijk. In de loop van het culturele seizoen zijn ze welkom bij minstens twee exclusieve bijeenkomsten met unieke gasten. 

LEES MEER