Ook live op tv: At5

Voor Amsterdammers wordt het leven onverminderd duurder. Landelijk is zelfs meer dan de helft van de huishoudens, 55% van hun inkomen kwijt aan vaste lasten. Maar wat betekent dit voor de kwetsbare groep Amsterdammers die keihard werken, maar amper rondkomen? En een grotere hap uit je portemonnee, wat doet dat met je dagelijks leven?

Nadat we in een eerste uitverkochte brainstormsessie keken naar de inkomsten van Amsterdammers onderzoekt De Balie Live Journalism in deze tweede bijeenkomst de uitgavenkant. Op vrijdag 19 april vragen we ervaringsdeskundigen, experts en politici naar hun kijk op de stijgende Amsterdamse uitgaven en het effect ervan op het individu en de maatschappij. Wie is daarvoor verantwoordelijk en wat kan de politiek doen aan de stijgende kosten?

De Balie Live Journalism – hoe nu verder?
Op woensdag 12 juni organiseert De Balie Live Journalism een grote slotavond waarin journalistiek en theater samenkomen. Om het verhaal van de groeiende groep Amsterdammers die wél werken, maar toch amper rondkomen tot leven te brengen. Sommigen daarvan hebben recht op hulpregelingen, anderen verdienen net teveel. Maar allemaal, van schoonmaker tot kunstenaar delen ze één ding: aan het eind van de maand is er soms meer maand over dan salaris. En iets opbouwen, dat lukt niet. In aanloop naar de slotavond doen we onderzoek en organiseren we diverse bijeenkomsten waarin we ervaringen, ideeën en meningen van Amsterdammers ophalen. Lees hier het verslag van de eerste bijeenkomst.

Meer info? Tips? Mail: livejournalism@debalie.nl

Ondersteund door: