TV NL EN

De Balie sluit tot nader order

Coronavirus in Nederland

Vanwege de verregaande corona-maatregelen die niet alleen in Nederland maar ook in de landen om ons heen worden getroffen, neemt De Balie, als wegbereider voor het maatschappelijk en publiek gesprek, natuurlijk haar verantwoordelijkheid. Daarom:

De Balie sluit zondag 15 maart om 18:00 uur haar deuren. 

We sluiten tot nader order van de overheden. Het besluit valt ons zwaar, want De Balie leeft voor het publiek en de onderlinge ontmoeting. Maar de gezondheid van onze bezoekers, sprekers en eigen personeel gaat voorop.  We hopen zo snel mogelijk weer op te kunnen starten en iedereen weer te mogen verwelkomen.

  • Kaarthouders van programma’s die zijn geannuleerd of uitgesteld, ontvangen zo spoedig mogelijk een persoonlijk bericht.
  • Houd het agenda-overzicht op onze website in de gaten voor de meest actuele programmering. Tickets voor programma’s vanaf 6 april blijven online te koop.
  • Café en restaurant van De Balie sluiten tot nader order.
  • De filmzaal van De Balie sluit tot nader order.

We houden de laatste ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus in Nederland continu in de gaten. De Balie staat in nauw contact met de Rijksoverheid, gemeente Amsterdam, RIVM en GGD en en volgt de laatste voorschriften. We informeren daarover op deze pagina.

Mag ik mijn tickets retourneren?

Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij kaartkopers en andere bezoekers pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om de programma’s naar een latere datum te verplaatsen. Het al gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig.

Wij informeren alle kaartkopers per e-mail over de verdere afwikkeling. Vanwege omvang van de maatregelen, verwachten wij per telefoon slecht bereikbaar zijn. Wij vragen begrip voor deze situatie.

De Balie doet mee aan de landelijke campagne Bewaar je ticket, geniet later die een oplossing biedt in deze uitzonderlijke situatie. We nemen op korte termijn contact op met alle kaarthouders.

Wat kan ik zelf doen om verspreiding te voorkomen?

Het Rijk en RIVM adviseren de deze maatregelen:

  • Blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met de huisarts als klachten verergeren.
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Voor meer informatie over het virus en antwoord op vragen over het voorkomen van de verspreiding hiervan, verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Zorg goed voor elkaar, tot spoedig ziens,

Team De Balie