TV NL EN

De Balie Expo

Kunst verdient het om gezien te worden

Artikel door
De Balie

De Balie Expo is een maandelijks wisselende kunsttentoonstelling in ons café. Nu we tijdelijk gesloten zijn, kan niemand de werken zien. En dat is zonde! Daarom tonen we, in overleg met de kunstenaars, een deel van de werken online.

Afgelopen zomer was het werk Sinnepop (II) van de Amsterdamse kunstenaar Gijs Assmann te zien hier in De Balie. Assmann maakt tekeningen, collages, sculpturen en ruimtelijke installaties waarin hij zijn verbondenheid laat zien met de menselijke emoties en de facts of life: indringend, ontwapenend, confronterend, persoonlijk en oprecht.

Allerlei werken van verschillende kunstenaars staan op dit moment achter gesloten deuren. Maar niet al het werk. Op zaterdag 28 maart is er een nieuw werk van Assmann onthult op de Zuidas. Voor het nieuwe gebouw van het Europese Medicijnagentschap in Amsterdam kwam de mogelijkheid om een kunstwerk te plaatsen. Kunstenaars uit binnen- en buitenland werden gevraagd om mee te doen aan een competitie; Assmann werd uiteindelijk gekozen. Het is voor iedereen mogelijk om dit werk nu – in coronatijden – fysiek te bezoeken en te zien. Uiteraard op gepaste afstand, bijvoorbeeld tijdens het dagelijkse rondje frisse neus halen?

Adres EMA: Domenico Scarlattilaan 6, 1083 HN Amsterdam

Foto’s door Friso Keuris.

Meer weten over De Balie expo?

Word je nieuwsgierig naar meer kunst? Na de heropening kun je het werk van verschillende kunstenaars komen bewonderen. Gewoon ín De Balie.