TV NL EN

Kom documentaires kijken en meepraten over films tijdens IDFA

17 t/m 28 November
De Balie en IDFA zijn goede al jaren goede vrienden. Nadat de zalen vorig jaar noodgedwongen leeg bleven, zijn we daarom erg blij dat we tijdens deze editie van IDFA weer publiek mogen verwelkomen tijdens de documentaire-screenings en filmtalks die we in samenwerking met het documentairefestival in De Balie organiseren, van 17 t/m 28 november.

Behalve tientallen filmvertoningen zijn er tijdens het festival zes programma’s waarin we de diepte ingaan. We voeren nagesprekken met regisseurs en andere betrokkenen, en praten met hen en het publiek over de thema’s die de films behandelen. Zo gaan we tijdens ‘IDFA Dialogue: We the Youth’ opzondag de 21e met de regisseur van de documentaire Futura en jongerenvertegenwoordigers in gesprek over de positie van jongeren in Europa.

Scroll verder voor de speciale programma’s en bekijk via de knop hieronder het volledige IDFA-aanbod waar je je tijdens het festival in De Balie in kunt onderdompelen.  


De Balie x IDFA specials

ZA 20 NOVEMBER 2021 / 14:30

IDFA: Resources + talk

Observerende film over de vleesindustrie in Quebec, waar een enorme veestapel in hypermoderne fabrieken tot vlees wordt verwerkt door asielzoekers uit vooral Latijns-Amerika. Hoe ziet leven eruit op verschillende punten langs deze keten? Na afloop van de film volgt een uitgebreid gesprek met de regisseurs.DI 23 NOVEMBER 2021 / 20:30

IDFA: Now is the Past + talk

Filmvertoning en nagesprek met regisseur Shin-ichi Ise. Chounosuke Ise, een Japanse filmeditor, maakte tijdens WO II vele propagandafilms in het door Japan bezette Indonesië. Het doel van de films was het goedpraten van de Japanse hegemonie in Azië: Japan claimde de landen te bevrijden van het kolonialisme.WO 24 NOVEMBER 2021 / 20:30

IDFA: One Take Grace + talk

Het zware leven van de Zuid-Afrikaanse huishoudelijke hulp Mothiba Grace Bapela was altijd dienstbaar aan anderen. En passant streefde ze een acteercarrière na. Een aangrijpend portret van sociale ongelijkheid en vrouwenonderdrukking. Na de film volgt een gesprek met de regisseur.


DO 25 NOVEMBER 2021 / 20:30

IDFA: After a Revolution + talk

Inkijkje in het leven van Haroun en Myriam, broer en zus, die in 2011 in Libië ieder aan een andere kant van de opstand streden: hij steunde Khadaffi, zij hoorde bij de ‘rebellen’. Nu het geweld weer oplaait, slaat hun felheid om in vertwijfeling. Na de filmvertoning volgt een gesprek met regisseur Giovanni Buccomino.


VR 26 NOVEMBER 2021 / 20:30

IDFA: Courage + Talk

Onder massaal protest wordt Aleksandr Loekasjenko in augustus 2020 uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland. Een portret van de moed van de betogers, gezien door de ogen van drie scherpzinnige theatermakers. Na de film praten we met regisseur Aliaksei Paluyan.