TV NL EN

De Balie zoekt een bedrijfsleider horeca (40uur)

Solliciteer t/m 1 februari

In het hart van Amsterdam produceert De Balie talkshows en publieke programma’s over thema’s die ons allemaal aangaan voor zeer veel verschillende groepen. Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving. 

In bijna 40 jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende gesprekken en ontmoetingen, films en kunstprojecten. Onze programma’s zijn vaak een mengvorm van kunst: film, theater, literatuur, muziek of beeldende kunst. In De Balie hebben we een levendige horeca met 120 zitplekken. De Balie maakt jaarlijks ongeveer 450 eigen programma’s, en we vertonen meer dan 2000 films in onze filmzaal. Hiernaast verhuren we onze zalen aan veelal culturele partijen, en verzorgen wij hier de banqueting voor, uit eigen keuken.

We zijn op zoek naar een bedrijfsleider. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het horecateam waaronder de floormanagers, de openers en sluiters en je werkt nauw samen met de eventplanner en afdeling verhuur en productie. Je bent verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van deze afdelingen, het personeelsbeleid, een fijne werksfeer en het halen van gestelde targets.

We hebben ongeveer 40 horecamedewerkers in dienst die ook de kassa en publieksbegeleiding verzorgen.

Als bedrijfsleider signaleer je problemen en lost deze op zodat de afdelingen soepel kunnen functioneren. Je coacht en motiveert de floormanagers om hun leidinggevende rol in te nemen en het team te verbinden. 

Wat ga je doen?
  • Je bent eindverantwoordelijk voor de horeca;
  • Je optimaliseert de bezoekerservaring door het goed aansturen van verschillende bedrijfsprocessen;
  • Je geeft leiding aan de horeca en deels aan banqueting;
  • Je stuurt op marges en houdt de inkoop/verkoop nauw in de gaten;
  • Je bent resultaatverantwoordelijk voor de omzet en voor gezonde inslag/marges bij horeca;
  • Je bent eindverantwoordelijk voor de roosters;
  • Je zorgt voor verbetering van werkprocessen;
  • Je bent voorzitter van het floormanager-overleg;
  • Je doet voorstellen voor jaarlijkse prijsstijgingen, verbeteringen en overkoepelende zaken;
  • Je rapporteert aan de operationeel manager.
Wie zoeken we? Je…
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende in de horeca;
  • Beschikt over voldoende productkennis (wijnkennis ie een pre)
  • Bent sterk met cijfers/inslag/marges;
  • Hebt een overkoepelende blik en kunt meerdere processen tegelijk aansturen;
  • Ziet waar kansen liggen ter verbetering van omzet van horeca;
  • Bent kritisch, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed tegen stressvolle situaties;
  • Bent bereid om regelmatig ’s avonds en in het weekend aanwezig te zijn.
Wat breng je mee?

Naast de eigen specifieke kennis en vaardigheden voor de uit te voeren functie, vindt De Balie dat iedere werknemer voldoende mate van zelfstandigheid, flexibiliteit, initiatief, creativiteit, goede sociale vaardigheid en representativiteit moet bezitten voor het beoefenen van zijn of haar functie. 

Wat bieden wij?
  • Een dienstverband van 40 uur per week met een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring;
  • De mogelijkheid om naar hartenlust onze programma’s en films te bezoeken;
  • De kans om je te ontwikkelen op een prominente plek waar altijd wat gebeurt;
  • Een inspirerende, dynamische en internationale werkplek in het hart van Amsterdam;
  • Een open, professioneel en bevlogen team van collega’s.

Solliciteer

Stuur t/m 1 februari je motivatiebrief met CV o.v.v. “Sollicitatie Bedrijsleider” naar hr@debalie.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Lisbeth Anker, via lisbeth.anker@debalie.nl of via 020-5535166.

Referentieonderzoek zal onderdeel vormen van deze sollicitatieprocedure. De vacature sluit zodra er voldoende geschikte kandidaten gevonden zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.