TV NL EN

De Balie zoekt een medewerker Development Donateurs (fulltime, 40 uur)

Medewerker development donateurs
Fulltime, 40 uur
In het hart van Amsterdam produceert De Balie programma’s die ons allemaal aangaan. Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving. 

Maar De Balie is veel meer: het is een kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën, het is een denktank. Het is de plek waar kunstenaars, wetenschappers en journalisten commentaar leveren op maatschappelijke ontwikkelingen en waar politici en beleidsmakers met kunstenaars, denkers, opinieleiders, aanstormende talenten en publiek met elkaar in contact komen.

We programmeren nationaal en internationaal, vaak in een mengvorm met kunst: film, theater, literatuur en muziek. De Balie werkt vanuit het idee dat podiumkunst een uitgelezen kunstvorm is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. 

De Balie bestaat uit een bevlogen team van circa 100 collega’s verspreidt over 9 afdelingen.

DEVELOPMENT
De afdeling development werkt hard aan het behalen van de ambities van De Balie door een gezonde financieringsmix te realiseren. De afdeling is verantwoordelijk voor o.a. subsidies, fondsen, donateurs en zakelijke partnerships. Het team werkt nauw samen en bestaat uit vier rollen. We zoeken momenteel een nieuwe collega voor de rol medewerker donateurs. Als onderdeel van het developmentteam werk je nauw samen met de directie, redactie, de afdeling communicatie en de operationele afdelingen.

Diversiteit en inclusie zijn basisprincipes binnen onze organisatie.  Dit is verankerd in ons aannamebeleid. We verwachten van kandidaten dat ze bijdragen aan een meer inclusieve leer- en werkomgeving.

MEDEWERKER DEVELOPMENT DONATEURS (FULL TIME, 40 UUR PW)

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de drie bestaande donateurscirkels van De Balie. Het is jouw taak om donateurs en prospects op een persoonlijke manier te betrekken bij De Balie en deze groepen op een duurzame manier te laten groeien.

Wat ga je doen?

 • Uitbreiden, onderhouden en door ontwikkelen van de drie donateurscirkels (Het Vrije Woord, De Mix en de Vrienden van De Balie).
 • Door samen te werken met de redactie en de afdeling productie & planning maak je maandelijks exclusieve programma’s voor donateurs en stakeholders met interessante gasten en bijzondere sprekers.
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken en actualiseren van gastenlijsten en zorgt dat de juiste stakeholders uitgenodigd worden voor de voor hen interessante programma’s.
 • Opzetten plan om nalatenschappen, in de vorm van legaten, aan De Balie mogelijk te maken.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor leden en zit vergaderingen voor met het ledencomité van Het Vrije Woord en De Mix.
 • Als onderdeel van het developmentteam denk je strategisch mee over het bredere development beleid. We scherpen aan en herzien waar nodig, staan open voor verandering en zijn sparringpartners voor elkaar.

Je brengt mee

 • Affiniteit met de visie, missie en het werkveld van De Balie
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Zelfredzame en initiatiefrijke persoonlijkheid
 • Overtuigingskracht en uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Een open werkhouding, vermogen productief samen te werken in teamverband
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels
 • Commercieel inzicht

Wij bieden

 • Een inspirerende, dynamische en internationale werkplek
 • Een dienstcontract (40 uur) salarisindicatie tussen de 2.400 Euro en 2.900 Euro. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van ervaring.
 • Een open, professioneel en bevlogen team van collega’s.

Solliciteer

Sollicitaties vóór 8 mei richten aan De Balie, t.a.v. Darlene Stoffer, darlene.stoffer@debalie.nl onder vermelding van Vacature Medewerker development. Eventuele vragen kan je richten aan Karlijn van de Graaf via karlijn.vandegraaf@debalie.nl.

De eerste ronde gesprekken worden gepland op 18 en 19 mei.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.