TV NL EN

De Balie zoekt stagiair communicatie / marketing

Solliciteer t/m
5 januari
Stageperiode
Van februari t/m juli
In het centrum van Amsterdam produceert De Balie publieksprogramma’s en cureert films over thema’s die ons allemaal aangaan. Ben jij iemand die deze inhoud goed kan vertalen naar campagnes? Dan zijn we op zoek naar jou.

Onder begeleiding van onze tekstschrijver en communicatiemedewerker bedenk en produceer je (voornamelijk online) campagnes rondom de programmering. Dit kan een debatavond zijn, een expositie of een festival. Jij weet ingewikkelde inhoud om te zetten in korte en aanstekelijke copy, maakt de wekelijkse mailing, denkt campagnes uit d.m.v. een juiste mix aan campagne tools en ziet samenwerkingsmogelijkheden met potentiële partners.  

De stage is van februari – juli, drie dagen in de week. Een halve dag per week volg je onze interne opleiding: De Balie Academie. In vijf maanden leer je van experts binnen en buiten De Balie. Je volgt workshops bij alle afdelingen binnen de organisatie, leert hoe maatschappelijke thema’s hun weg vinden in het publieke gesprek en welke rol De Balie daarin speelt. Uiteindelijk maak je – samen met de andere stagiairs – een eigen programma over een actueel onderwerp. 

Waaruit bestaan je werkzaamheden? 

  • Je maakt/schrijft (social) content samen met de rest van het team en zorgt ervoor dat alles goed en op tijd online komt.
  • Je leert hoe een eventconcept vertaald wordt in concrete marketingacties.

Wat breng je mee? 

  • Je hebt interesse in maatschappelijke onderwerpen en vertaald deze graag naar creatieve concepten.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal.
  • Je werkt zelfstandig en kan snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden. 
  • Je hebt eigen creatieve ideeën en zin om die aan de wereld te laten zien. 

Wat bieden wij? 

  • Een afwisselende functie met creatieve vrijheid. 
  • Een podium voor jouw creatieve ideeën.   
  • Een stagevergoeding van 180 euro per maand + eventuele reiskosten (Als je meer dan 10 kilometer van De Balie woont en niet in het bezit bent van een studenten ov-kaart). 
  • Gratis toegang tot onze programma’s en films.
  • Een kans om je netwerk te vergroten (en daar later de vruchten van te plukken). 


Iets voor jou? 
Stuur dan tot en met 5 januari je cv + een korte motivatie (max. 400 woorden) naar Anne Heijs, Communicatie & marketing manager (anne.heijs@debalie.nl).  

Solliciteer

Een korte motivatie (max. 400 woorden) en cv kun je tot en met vrijdag 5 januari richten aan Anne Heijs, Communicatie & marketing manager (anne.heijs@debalie.nl). Gesprekken vinden plaats in de week van 8 januari.