TV NL EN

De Balie zoekt stagiair cinema

Stageperiode
Van februari t/m juni 2024
De cinema redactie van De Balie zoekt een stagiair met grote affiniteit met film en een brede interesse in kunst, cultuur en politiek. We nodigen graag mensen uit om te reageren van alle maatschappelijke, creatieve en culturele achtergronden.

Tijdens je stage ondersteun je de cinema redacteur bij het bedenken en produceren van de film specials: edities van De Balie Kijkt (film nagesprekken) en film festivals. Je hebt contact met sprekers, denkt na over het potentiële publiek en hoe je dat publiek bereikt in overleg met de redacteur en eventueel distributeurs van de film. Op deze manier krijg je een goed inkijkje in de wereld van filmdistributie. Ook ondersteun je de cinema redacteur bij het samenstellen van de reguliere filmprogrammering: je stage behelst dus ook het kijken van heel veel films!

Het betreft een stage voor drie dagen per week. Daarnaast ben je drie avonden per maand beschikbaar om redacteuren te helpen bij live programma’s.

Een halve dag per week volg je onze interne opleiding: De Balie Academie. In vijf maanden leer je van experts binnen en buiten De Balie. Je volgt workshops bij alle afdelingen binnen de organisatie, leert hoe maatschappelijke thema’s hun weg vinden in het publieke gesprek en welke rol De Balie daarin speelt. Uiteindelijk maak je – samen met de andere stagiairs – een eigen programma.

Wij zoeken iemand die

  • Een grote interesse heeft in film, daarnaast ook in journalistiek, media, politiek, filosofie, podiumkunsten, literatuur en/of cultuur.
  • Goed kan regelen, punctueel is en vooruit denkt
  • Een open en enthousiaste houding heeft
  • Een goede gastvrouw of -heer is
  • Zelfstandig kan werken

Wij bieden

  • Een inspirerende stageplek voor drie dagen per week
  • Een stagevergoeding van 180 euro per maand
  • Toegang tot onze programma’s en films
  • Een kans je netwerk te vergroten en benutten

Mensen die stage bij ons liepen werken inmiddels bij organisaties als IDFA, Rialto, Go Short, Filmfonds, Movies that Matter en natuurlijk De Balie zelf.

Over De Balie

De Balie is een kunst- en cultuurcentrum op het Leidseplein in Amsterdam. In De Balie wordt kunst en cultuur samengebracht met de actualiteit, maatschappelijk debat en politiek. Er vinden dagelijks spraakmakende publieksprogramma’s, theater- en cinemavoorstellingen plaats.

Reageren

Een korte motivatie (max. 400 woorden) en cv kun je tot en met vrijdag 5 januari richten aan Bente Zwankhuizen (bente.zwankhuizen@debalie.nl). Gesprekken vinden plaats in de week van 8 januari.

De Balie is een diverse en inclusieve organisatie en nodigt daarom mensen van verschillende (culturele) achtergronden van harte uit om te reageren.

Solliciteer

Een korte motivatie (max. 400 woorden) en cv kun je tot en met vrijdag 5 januari richten aan Bente Zwankhuizen, redactiecoördinator (bente.zwankhuizen@debalie.nl). Gesprekken vinden plaats in de week van 8 januari.