TV NL EN

Dit zijn de gasten bij een nieuwe reeks Operatie Interview

Onze reeks Operatie Interview staat altijd garant voor spannende, ontroerende, ongemakkelijke, en belangrijke momenten. In het najaar spelen weer drie nieuwe gasten de hoofdrol.

In Operatie Interview bevragen drie vlijmscherpe interviewers één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast.

Zo kon het gebeuren dat Eberhard van der Laan tegenover zijn vrouw Femke kwam te zitten. Het werd een boeiend gesprek over de toekomst van de sociaaldemocratie en wie er die avond op de bank moest slapen, de burgemeester of de journalist. Een andere keer hield de zaal zijn adem in toen Wilfred Genee plots tegenover Sylvana Simons plaatsnam.Een greep uit de gasten tot dusver: Arjen Lubach, Femke Halsema, Guus Hiddink, Romana Vrede, Wouter Koolmees, Lodewijk Asscher, Neelie Kroes, André van Duin, Khadija Arib, Bénedicte Ficq, Hugo de Jonge, Sigrid Kaag, Beau van Erven Dorens, Paul de Leeuw, Jeroen Dijsselbloem, Youp van ’t Hek, Erik Akerboom, Lilian Marijnissen.

Dit najaar staan drie nieuwe afleveringen van Operatie Interview gepland:

Zondag 26 september: Marion Koopmans
Misschien wel het meest publieke gezicht van 2020: Marion Koopmans. Als lid van het OMT adviseerde ze onder grote maatschappelijke druk de Nederlandse overheid over het coronavirus. Ze ontving de Machiavelliprijs voor haar ‘onbevreesde’ bijdrage aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers. Blijft Koopmans onbevreesd in een situatie waarin de feiten onbekend zijn? Welke interviewer weet de doorgaans kalme wetenschapper aan het twijfelen te brengen?

Zondag 10 oktober: Micha Wertheim
Zeldzaam slimme cabaretier, die in columns en interviews vaak even scherp en onnavolgbaar is als op het podium. Micha Wertheim brengt zijn publiek dan ook graag in verwarring. Nu worden de rollen omgedraaid: lukt het de geheime interviewers de rotsvaste Wertheim van zijn stuk te brengen?

Zondag 7 november: Frans Klein
Als ‘zonnekoning van Hilversum’ bepaalt Frans Klein de koers van de Nederlands Publieke Omroep. Wat vindt hij zelf goede televisie? Bestaat er een toekomst voor lineaire tv? In het land van de grote mediapersoonlijkheden toont de man achter de publieke omroep zijn gezicht: welke interviewer weet hem het vuur aan de schenen te leggen?