TV NL EN

STUDIO: nieuwe stemmen gezocht!

Meld je aan voor STUDIO 13!

Solliciteer t/m 18 februari 2024
Is jouw inzicht, kennis of ervaring nog onvoldoende onderdeel van ons publieke debat? Wil jij je inzetten om bij te dragen aan een sterker, mooier en diverser uitwisseling van ideeën? Wil jij, liefst zo snel en groots mogelijk, de ‘kijker’ kennis laten maken met jou en je doel? Dan is STUDIO op zoek naar jou!

Tijdens opleidingstraject STUDIO leer je jouw expertise en doel te laten gelden in het publieke debat. Leer van experts en ervaringsdeskundigen hoe jouw boodschap terechtkomt aan Nederlandse talkshow- en keukentafels. Hoe krijg je de aandacht voor jouw onderwerp? Hoe benut je die aandacht optimaal? Hoe breng je complexe ideeën over aan het grote publiek?

Voorgaande Studio’s

Vele STUDIO-gangers gingen jou voor: Ameline Ansu, Rudy van Belkom, Rob Hofland, Thijs Launspach, Bernard Leenstra, Hannah Prins, Zawdie Sandvliet, Sanne Terlingen, Chris Rijksen, Pete Wu, Dan Jing Wu, Milka Yemane (en nog véél meer).

Een greep uit de leermeesters van voorgaande jaren: theatermaker Daria Bukvić, voormalig PvdA-leider Lodewijk Asscher, auteur en journalist Nausicaa Marbe, auteur en presentator Stephan Sanders, burgemeester Femke Halsema.

Over STUDIO

Elke STUDIO-editie is een kleinschalige (8-10 deelnemers) en op maat gemaakte leergang. Deelnemers schrijven onder begeleiding een leerplan met individuele leerbehoeften. Deze wordt als volgt opgebouwd:

  • Een (kern)programma gericht op het aanscherpen van spreek- en schrijfvaardigheden. Voorbeeldsessies: retorica / debatteren / programma maken / modereren / public speaking / opiniërend schrijven / omgaan met kritiek.
  • Een specialisatie gebaseerd op de leerbehoeften van elke individuele lichting. Eerdere sessies waren: lobbyen / campagne voeren / podcasts maken / praatprogramma’s.
  • Als er grote (inter)nationale sprekers naar De Balie komen, dan organiseren we waar mogelijk een aparte ontmoeting met STUDIO en STUDIO-alumni.                                        
  • Individuele coaching.

In de media
Tijdens de leergang bouwen deelnemers aan een eigen medianetwerk; worden ze begeleid met het vinden van hun stem, boodschap en bijbehorende podia. Zo hield Arna Mačkić een TedTalk, maakte historicus Katie Digan een videocolumn voor Vrij Nederland, schreef jurist bij Autoriteit Consument en Markt Gerbrich Kozijn een opiniestuk voor Trouw en schoof schrijver Pete Wu aan bij Pauw.

Jij hebt: 

  • Een duidelijke expertise: je weet veel van een bepaald onderwerp. Dat mag alles zijn (rechtstaat, thermodynamica, 15e-eeuwse Chinese kunst, afvalverwerking, de liefde – alle expertises zijn welkom) maar is liefst een expertise waarmee je de wereld wil bestormen en verbeteren.
  • Een maatschappelijk doel: je wilt een verandering bewerkstelligen in de samenleving – en je bent daar idealiter al mee begonnen.
  • De wens om deel te nemen aan het publieke debat. Onderdeel van STUDIO is het zoeken van publiciteit in de media en als tafelgast.
  • Tijd voor STUDIO: je hebt ruimte voor een tijdsinvestering van gemiddeld 5 uur per week (vier uur voor de sessie zelf, één uur voor voorbereiden en individuele begeleiding). Deelname aan (bijna) alle sessies is verplicht.

Aanmeldprocedure

Eerste ronde
Vul het online aanmeldformulier in. We hebben een overzicht nodig: CV, uitleg van expertise en ambities. Aanmelden kan t/m zondag 18 februari 2024.

Tweede ronde
Gesprekken met leden van de redactie van De Balie vinden plaats in de week van 26 februari 2024.

Selectie
De eerste STUDIO (13) bijeenkomst vindt plaats op: donderdag 14 maart 2024. Sessies vinden plaats in De Balie tussen 14 maart en 30 mei, elke donderdagmiddag tussen 13:00 en 17:00

Opleidingsbudget

Om STUDIO te financieren vragen we een bijdrage van € 2500 per deelnemer. Werk je bij een ANBI, dan vragen we je te vragen bij je werkgever om een opleidingsbudget van € 1500. Is er geen sprake van een werkgever of een andere financieringsmogelijkheid, solliciteer dan vooral toch!

Ook zonder opleidingsbudget moet een geselecteerde deelnemer kunnen meedoen aan STUDIO. Daarom hebben we altijd enkele plaatsen beschikbaar voor mensen die geen budget hebben vanuit hun werkgever. Werk je bij een organisatie, overleg dan met je werkgever of De Balie STUDIO past in het ontwikkeltraject van het bedrijf en of het daaruit bekostigd kan worden.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Berend Tol over de mogelijkheden (berend.tol@debalie.nl).

Solliciteer

Meld je nu aan voor STUDIO 13. Solliciteren kan t/m 18 februari 2024.

Voor vragen over STUDIO kun je contact opnemen met Berend Tol, coördinator STUDIO.

Terug naar normale versie