TV NL EN

Nationaal Gesprek over Vrijheid grotendeels verplaatst naar het najaar

In verband met de coronapandemie worden veel geplande gesprekken in het voorjaar geannuleerd.

Artikel door
De Balie
Nationaal Gesprek over Vrijheid, een gesprekkenreeks tussen MBO-studenten en Nederlandse bewindsvoerders, gevoerd op ROC’s en MBO-scholen door heel Nederland, heeft al op flink wat locaties plaatsgevonden. Ter viering van de 75-jarige vrijheid in Nederland zorgt De Balie voor deze bijzondere en uitzonderlijke ontmoetingen. Politieke bestuurders als Ank Bijleveld, Khadija Arib, Paul Blokhuis en Ingrid van Engelshoven hebben inmiddels een vrijheidsgesprek gevoerd. Studenten kregen de gelegenheid om hun prangende vragen over vrijheid, onze democratie en de politiek te stellen aan hen. 

Door de heersende coronapandemie in Nederland, en de daaraan verbonden maatregelen, worden vrijwel alle geplande gesprekken in april en mei verplaatst naar het najaar van 2020. De gesprekken met o.a. Femke Halsema, Stef Blok, Jan Peter Balkenende, Lilian Marijnissen en Alexander Pechtold worden hierdoor dus later in het jaar gevoerd.

Gelukkig is er genoeg om terug te kijken. Veel edities van Nationaal Gesprek over Vrijheid zijn opnames gemaakt. Op De Balie TV vind je alle video’s van de gesprekken.

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven