TV NL EN

Nationaal Gesprek over vrijheid

Minister van Engelshoven en MBO-studenten in gesprek over vrijheid

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid? Deze vragen stellen studenten van het Summa College aan Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. En zij stelt deze vragen ook aan hen. Voor de aftrap van het Nationaal Gesprek over Vrijheid op 21 september reist Van Engelshoven met De Balie naar Eindhoven om met de MBO’ers in gesprek te gaan over vrijheid. 

Ingrid van Engelshoven vertelt over haar eigen ervaringen binnen haar werk en functie. Over de waarde van vrijheid en democratie. En daarna vertellen de studenten over hun ervaring en perspectief op vrijheid. Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, leidt het gesprek. Een gesprek om een brug te slaan tussen kopstukken uit bestuurlijk Nederland en MBO’ers, tussen jong en oud, tussen randstad en regio.

Na afloop van het gesprek bieden de studenten van het Summa College het boek Ooggetuigen vertellen aan de minister aan. In dit boek interviewen de studenten mensen die W.O. II nog hebben meegemaakt.

Nationaal Gesprek over Vrijheid
Nationaal Gesprek over vrijheid is een initiatief van De Balie, Nationaal Comité 4 en 5 mei en vfonds en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

 

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie

Inschrijven