TV NL EN

Stage Redactie / Live Journalism

solliciteer t/m 1 juli
Stage Redactie / Live journalism
24 uur
1 september 2021 t/m 31 januari 2022
In het hart van Amsterdam produceert De Balie talkshows en publieksprogramma’s over thema’s die ons allemaal aangaan voor zeer veel verschillende groepen. Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving. Maar De Balie is meer: het is een kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën, het is een denktank. Het is de plek waar kunstenaars, wetenschappers en journalisten commentaar leveren op maatschappelijke ontwikkelingen en waar politici en beleidsmakers met kunstenaars, denkers, opinieleiders, aanstormende talenten en publiek met elkaar in contact komen.

De redactie van De Balie zoekt stagiairs met verschillende politieke, maatschappelijke, creatieve en culturele achtergronden en een brede interesse in kunst, cultuur en politiek. 

Tijdens je stage ondersteun je een programmamaker bij het bedenken en produceren van een programma. Je hebt contact met sprekers, denkt na over het potentiële publiek en hoe je dat publiek bereikt. Het betreft een stage voor drie dagen per week. Daarnaast ben je drie avonden per maand beschikbaar om programmamakers te helpen bij live programma’s

Een halve dag per week volg je onze interne opleiding: De Balie Academie. In vijf maanden leer je van experts binnen en buiten De Balie. Je volgt workshops bij alle afdelingen binnen de organisatie, leert hoe maatschappelijke thema’s hun weg vinden in het publieke gesprek en welke rol De Balie daarin speelt. Uiteindelijk maak je – samen met de andere stagiairs – een eigen programma over een actueel onderwerp.

Wij zoeken iemand die…
  • Een relevante opleiding of grote interesse heeft in journalistiek, media, politiek, filosofie, podiumkunsten, literatuur en/of cultuur.
  • Goed kan regelen, punctueel is en vooruit denkt
  • Een open en enthousiaste houding heeft
  • Een goede gastvrouw/heer is
  • Zelfstandig kan werken
Wij bieden…
  • Een inspirerende stageplek
  • Een stagevergoeding van 180,- per maand en eventuele reiskosten
  • Toegang tot onze programma’s en films
  • Een kans je netwerk te vergroten en benutten

Onze stagiairs kregen na hun stage banen bij organisaties als World Press Photo, VPRO, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Nieuwsuur, Movies that Matter en natuurlijk De Balie zelf.

Solliciteer

Stuur je motivatiebrief (max. 400 woorden) met CV o.v.v. “Stage Redactie” naar Merlijn Geurts merlijn.geurts@debalie.nl. Schrijf in je motivatie welke onderwerpen specifiek je interesse hebben, bijvoorbeeld: kunst, literatuur, politiek, Europa of Live Journalism. De sluitdatum van deze vacature is donderdag 1 juli 2021.