TV NL EN

Sunday Assembly komt naar De Balie

De ‘kerk zonder god’ is vanaf 2020 geopend in De Balie.

De ‘kerk zonder god’ is vanaf 2020 geopend in De Balie. Sunday Assembly is een maandelijkse bijeenkomst op de zondagochtend van 11:00 tot 12:30 met inspirerende lezingen, live-muziek van de Ameezingband, comedy, stilte, persoonlijke verhalen, filosofische speeddates en natuurlijk taart.

Het concept is komen overwaaien vanuit London, waar de comedians Sanderson Jones and Pippa Evans sinds 2013 de bijeenkomsten organiseren uit een behoefte naar een kerk zonder god. Al snel ontstonden er Sunday Assemblies in Dublin, Berlijn, New York, Kaapstad, Melbourne en andere grote steden. In Amsterdam ontwikkelde Stichting Cultuurbord de afgelopen jaren een Nederlandse variant die plaatsvond in Mezrab (The House of Stories) met meer focus op wetenschap en comedy. Sunday Assembly verhuist in het nieuwe jaar naar de binnenstad om daar een nieuw leven tegemoet te gaan in een samenwerking met De Balie.

 

Save the date!

Sunday Assembly 1: #Stress – 2 februari 2020 met Esther van Duin

Welke invloed heeft stress op onze hersenen? Wat kunnen we doen om nieuwe hersenverbindingen aan te gaan en stress te verminderen? Esther van Duin (mindlife.nl) is recent gepromoveerd in de neurowetenschappen en leert ons alles over stress.

Tickets & Info

Sunday Assembly 2: #Gekte – 8 maart 2020 met Elio Baldi

Wat gebeurt er als we onze gekken vrijlaten? Baldi is docent van het jaar bij de UvA (Romaanse taal en Cultuur) en vertelt ons over Franco Basaglia, die in Italië opperde om de gekkenhuizen te sluiten en de daad bij het woord voegde.

Tickets & Info

Sunday Assembly 3: #Pillen -5 april 2020 met Adam Cohen

Wat is er mis met onze pillen? Hoogleraar Adam Cohen (oprichter CHDR) is de meest gezaghebbende hoogleraar van Nederland op het gebied van medicijnen en drugs en was betrokken bij baanbrekend AIDS-onderzoek en leert ons alles over “pillen”.

Tickets beschikbaar in het nieuwe jaar

Sunday Assembly 4: #Inclusiviteit – 3 mei 2020 met Dide van Eck

Hoe gaan we om met dikke vrouwen en diversiteit op de werkvloer? Van Eck promoveert in Nijmegen op seksisme, fatshaming en diversiteit met name bij traditionele beroepen. Ze leert ons alles over inclusiviteit!

Sunday Assembly 5: #EHBO – 6 september 2020 met Flore Fanoy- van Waveren

Wat moeten we doen om elkaar te helpen bij een ongeluk? Flore Fanoy- van Waveren traint EHBO’ers in de kinderopvang en andere bedrijven. Ze geeft ons de allerbelangrijkste tips en trucs om elkaar te redden bij een ongeluk.

Sunday Assembly 6: #Polarisatie – 4 oktober 2020 met Jeroen van Baar

Polariseren we de pan uit? Neurowetenschapper en auteur Jeroen van Baar (www.jeroenvanbaar.nl) schreef het prachtboek “de prestatiegeneratie” en promoveerde op het maken van morele keuzes. Van Baar vertelt over onderzoek dat hij in de VS doet naar polarisatie.

Sunday Assembly 7: #Evenwicht – 1 november 2020 met Jan van Maarseveen 

Is de wereld om ons heen in evenwicht? Jan van Maarseveen (docent van het jaar, DWDD, Universiteit van Nederland) is hoogleraar Scheikunde en goochelt baanbrekend met moleculen en stikstof en is een veelgeprezen spreker en auteur. Van Maarseveen leert ons alles over evenwicht in de natuur.

 

Speakers

Ewout Jansencomedian (De snijtafel / Ewout & Etienne) en jurist
Gitte Briffatrainer en soulhacker bij Awarenest
Revka Bijlschrijver (Gapen onder water)