TV NL EN

De Balie zoekt een Fondsenwerver (fulltime)

Solliciteer t/m 1 september
Fondsenwerver
40 uur

De Balie gelooft dat een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving de beste samenleving is. Deze gedachte is leidend voor wat wij maken, doen en laten. In onze programma’s brengen we mensen bijeen en voeren we gesprekken, ook als dat soms nijpend is. In onze journalistieke en kunstzinnige producties staat de ontmoeting en de vrije gedachtewisseling centraal. De Balie organiseert elke dag programma’s over de actualiteit in artistieke vorm, die live te volgen zijn via de livestream. In Amsterdam, Nederland en internationaal.

De Balie werkt vanuit het idee dat (podium)kunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. We maken onze programma’s met een diverse redactie van bijna twintig programmamakers die ruim baan geven aan nieuwe ideeën en initiatieven en door samen te werken met sprekers en organisaties uit alle geledingen en windstreken. Als incubator en emancipator is De Balie dé plek waar kunstenaars, aanstormende talenten, denkers, wetenschappers, activisten, politici en publiek elkaar ontmoeten en raken.

Organisatie

De Balie bestaat uit een bevlogen team van circa 95 collega’s. Binnen De Balie is de afdeling Development verantwoordelijk voor het realiseren van een gezonde financieringsmix die nodig is om de ambities van De Balie te kunnen behalen. De afdeling is verantwoordelijk voor o.a. subsidies, fondsen, donateurs en zakelijke partnerships. Het huidige team werkt nauw samen en bestaat uit 4 collega’s, de adjunct-directeur geeft leiding aan de afdeling development.

In de functie van Fondsenwerver ben je samen met 1 andere collega uit het development team medeverantwoordelijk voor het uitbouwen en beheren van een variëteit aan nationale en internationale publieke en private fondsen die De Balie generiek of op projectbasis steunen. Je bent nauwkeurig en bedreven in de taal van fondsen en je weet wat ervoor nodig is om een aanvraag zo kansrijk mogelijk te maken. Als collega van het development team werk je nauw samen met de directie, redactie, de afdeling communicatie en de afdeling financiën. Deze vacature betreft een uitbreiding op het bestaande team, geen vervanging.

Wat ga je doen als Medewerker Development Fondsen?

 • Je schrijft fondsaanvragen in samenwerking met redacteuren, je begeleidt het aanvraagproces en je verzorgt en coördineert de inhoudelijke en financiële verantwoording na toekenning. Je weet ambitieuze plannen helder te vertalen in aantrekkelijke aanvragen en je hebt kennis van en interesse voor de missie van De Balie.
 • Je signaleert trends binnen het fondsen landschap en vertaalt deze naar kansen.
 • Je evalueert bestaande fondsen relaties en doet voorstellen voor uitbreiding en/of optimalisering.
 • Je zet actief je eigen netwerk en het netwerk van de organisatie in om wervende gesprekken aan te gaan met mogelijke fondsen.
 • Als lid van het development team denk je strategisch mee over het bredere development beleid. We scherpen aan en herzien waar nodig, zijn voortdurend in beweging en helpen elkaar waar nodig.

Wat breng je mee?

 • Affiniteit met de missie en het werkveld van De Balie;
 • Je bent zelfredzaam, initiatiefrijk, dapper;
 • Minimaal 3-5 jaar van relevante werkervaring;
 • Gestructureerde werkhouding;
 • Kennis van de fondsenwereld, een oog voor kansrijke ideeën;
 • Overtuigingskracht en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Vermogen om creatieve ideeën en plannen in wording om te zetten in projectplannen;
 • Vermogen productief samen te werken in teamverband;
 • Vermogen goed te functioneren in een snel bewegende werkomgeving, met korte productieperiode;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Een heldere schrijfstijl;
 • Interesse in de zakelijke kant van de culturele sector, je wil je daarbinnen graag ontwikkelen.          

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende, dynamische en internationale werkplek in het hart van Amsterdam;
 • Een fulltime dienstverband (40 uur), salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring, salaris ligt tussen €3.100 – €3.800 bruto voor 40 uur.
 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • Een open, professioneel en bevlogen team van collega’s.

Solliciteer

Stuur je motivatiebrief met CV o.v.v. “Vacature Medewerker Development Fondsenwerver” naar miriam.klok@debalie.nl.
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Karlijn van de Graaf, adjunct-directeur, via karlijn.degraaf@debalie.nl of 06-10909392.

Je kunt op deze vacature reageren t/m zondag 1 september. Sollicitanten krijgen uiterlijk woensdag 4 september bericht en de eerste ronde gesprekken worden ingepland op vrijdag 6 september.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We stimuleren mensen ook te solliciteren als ze nog niet alle werkervaring maar wel de capaciteiten hebben om deze te ontwikkelen. We vinden het belangrijkst dat een persoon echt past bij de missie en cultuur van De Balie, ondernemend is en veel durf heeft. De Balie is een dynamische en bewegende organisatie waar je veel kansen en vrijheid krijgt en kan leren on the job.

De Balie onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn.