TV NL EN

Vacature Medewerker Development Fondsen

Solliciteer t/m 24 juni
Medewerker Development Fondsen
40 uur
In het hart van Amsterdam produceert De Balie talkshows en publieksprogramma’s over thema’s die ons allemaal aangaan voor zeer veel verschillende groepen. Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving. Maar De Balie is meer: het is een kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën, het is een denktank. Het is de plek waar kunstenaars, wetenschappers en journalisten commentaar leveren op maatschappelijke ontwikkelingen en waar politici en beleidsmakers met kunstenaars, denkers, opinieleiders, aanstormende talenten en publiek met elkaar in contact komen.

We programmeren nationaal en internationaal, vaak in een mengvorm met kunst: film, theater, literatuur en muziek. De Balie werkt vanuit het idee dat podiumkunst een uitgelezen kunstvorm is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. 

De Balie bestaat uit een bevlogen team van circa 70 collega’s. Binnen De Balie is de afdeling Development verantwoordelijk voor het realiseren van een gezonde financieringsmix die nodig is om de ambities van De Balie te kunnen behalen. De afdeling is verantwoordelijk voor o.a. subsidies, fondsen, donateurs en zakelijke partnerships. Het huidige team werkt nauw samen en bestaat uit drie collega’s en een trainee. 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen en beheren van een variëteit aan nationale en internationale publieke en private fondsen die De Balie generiek of op projectbasis steunen. Je bent nauwkeurig en bedreven in de taal van fondsen en je weet wat ervoor nodig om een aanvraag zo kansrijk mogelijk te maken. Als collega van het Development team werk je nauw samen met de directie, redactie, de afdeling communicatie en de operationele afdelingen. Deze vacature betreft een nieuwe functie binnen Development en een uitbreiding op het bestaande team.

Wat ga je doen als Medewerker Development Fondsen?

 • Je schrijft fondsaanvragen in samenwerking met redacteuren en de manager Development.  Je begeleidt het aanvraagproces en je verzorgt en coördineert de verantwoording na toekenning. Je weet ambitieuze plannen helder te vertalen in aantrekkelijke aanvragen en je hebt kennis van en interesse voor de missie van De Balie. 
 • Je signaleert trends binnen het fondsen landschap en vertaalt deze naar kansen. 
 • Je evalueert bestaande fondsen relaties en doet voorstellen voor uitbreiding en/of optimalisering.
 • Je zet actief je eigen netwerk en het netwerk van de organisatie in om wervende gesprekken aan te gaan met mogelijke fondsen.
 • Als onderdeel van het Development team denk je strategisch mee over het bredere development beleid. We scherpen aan en herzien waar nodig, zijn voortdurend in beweging en helpen elkaar waar nodig.

Wat breng je mee?

 • Affiniteit met de missie en het werkveld van De Balie; 
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Een bestaand netwerk m.b.t. fondsenwerving;
 • Zelfredzame en initiatiefrijke persoonlijkheid;
 • Overtuigingskracht en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Een open werkhouding, vermogen productief samen te werken in teamverband;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Een heldere schrijfstijl en een accurate instelling;
 • Commercieel denkvermogen;

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende, dynamische en internationale werkplek in het hart van Amsterdam;
 • Een fulltime dienstverband (40 uur) ingeschaald volgens de CAO Nederlandse Podia (schaal 7, trede is afhankelijk van leeftijd en ervaring);
 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • Een open, professioneel en bevlogen team van collega’s. 

Solliciteer

Stuur je motivatiebrief met CV o.v.v. “Vacature Medewerker Development Donateurs” naar vera.lenssen@debalie.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Karlijn van de Graaf, Development manager, via 020-5535114.  

De sluitdatum van deze vacature is donderdag 24 juni 2021. Sollicitanten krijgen uiterlijk 29 juni bericht en de eerste ronde gesprekken worden ingepland op vrijdag 2 juli.


Overige vacatures
We zoeken momenteel 2 nieuwe collega’s voor onze afdeling Development. Naast deze vacature voor een Medewerker Development Fondsen zoeken we ook iemand die zich specifiek gaat toeleggen op de het aantrekken van particuliere donateurs. Check de vacature op onze website www.debalie.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.