Ryszard Kapuscinski (1932-2007) was een van de belangrijkste en meest kleurrijke oorlogsverslaggevers en literatoren van de twintigste eeuw. Gedurende zijn carrière maakte hij 27 revoluties mee, werd hij 40 keer gevangen gezet en 4 keer ter dood veroordeeld. In 1975 was hij in Angola toen daar de burgeroorlog uitbrak. Over wat hij zag voltrekken, schreef hij het boek Another Day of Life.

Raúl de la Fuente en Damian Nenow maakten deze bijzonder indrukwekkende verfilming van Kapuściński’s beroemde boek, waarin we op ongekend lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola. De film houdt het midden tussen documentaire en fictie. Door gebruik te maken van animatie weten de filmmakers perfect de magisch realistische schrijfstijl van Kapuscinski te vangen. Een heftig portret van Angola in de jaren ’70 over de consequenties van kolonialisme.

Na afloop gaat programmamaker Rokhaya Seck in gesprek met documentairemaker Jos de Putter en politicoloog Grâce Ndjako over de frictie die meespeelt bij het vertellen van verhalen en de rol van een westerse journalist in een proces van dekolonisatie. Is het mogelijk om verslag te doen van een oorlog, zonder zelf een personage met invloed te worden op de verloop van het verhaal?