TV NL EN

De Balie Kijkt: No Hay Camino

Bekijk trailer

+ Nagesprek met Heddy Honigmann en John Appel

Regisseur
Heddy Honigmann
Speeltijd
’92
duur nagesprek
’40
Land
Nederland
programmamaker
Parwin Mirrahimy
Als regisseur Heddy Honigmann van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben.

Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires, en bezoekt de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis. No Hay Camino is een hartverwarmende roadmovie over een van de grootste filmmakers die Nederland kent.
Na de film gaan we in gesprek met regisseur John Appel en met Honigmann zelf. We bespreken de documentaire en haar werk: wat maakt haar oeuvre uniek?

Sprekers

Heddy Honigmann is een Peruaans-Nederlandse filmmaakster. Sinds 1978 woont en werkt ze in Nederland. Sindsdien maakt ze bijna elk jaar een film, zowel documentaires als speelfilms. In 2015 werd ze lid van de Akademie van Kunsten van de KNAW en in 2016 ontving ze de Oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Haar lange documentaires Crazy en Forever ontvingen Gouden Kalveren. Haar oeuvre, waarvoor ze van IDFA in 2013 de Living Legend Award kreeg, draait om intieme ontmoetingen, gebaseerd op een diepe vertrouwensband.

Regisseur John Appel studeerde in 1987 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zijn eerste lange documentaire maakte hij in 1993: Johnny Meijer, een portret van een accordeon-virtuoos in de nadagen van zijn carrière. De doorbraak kwam met André Hazes- Zij gelooft in mij dat tijdens IDFA 1999 de Joris Ivens Award voor Best Feature Length Documentary won en in Nederland een grote bioscoophit werd. Zijn persoonlijke film The Player (2009), over zijn vaders gokverslaving, werd op IDFA bekroond tot beste Nederlandse documentaire. 

Dit is een Testen voor Toegang-evenement. Lees hier wat je moet doen voor je bezoek.

Sprekers

Heddy Honigmannregisseur
John Appelregisseur