Imelda, een moderne Marie Antoinette, wil de Filipijnen omtoveren tot het paradijs van weleer. Ze laat zich vorstelijk in haar slee door het door armoede geteisterde Manilla rijden. Zo nu en dan haalt ze een dikke stapel bankbiljetten tevoorschijn voor de bedelende landgenoten die ze passeert. Maar hoe kómt ze eigenlijk aan al dat geld? En wat maakt haar nog altijd zo populair bij de veelal arme bevolking van de Filipijnen?

Vanavond onderzoeken we deze spraakmakende vrouw. We blijven wég bij de zware politieke thema’s om des te dieper in te gaan op het fenomeen Marcos. De vrouw, de moeder, het icoon, de droom die ze was en voor velen nog altijd ís. Het ooit zo simpele meisje, zo beeldschoon en -letterlijk- uit de grote massa geplukt door generaal Marcos, opgetild tot de prinses van zijn zelfgecreëerde koninkrijk. Na de speciale filmvertoning van The Kingmaker duidt stijlredacteur Cécile Narinx het fenomeen Marcos en legt ze uit hoe imago en presentatie de vrouw kunnen maken.

Spreker

Cécile Narinx is modejournalist. In 1994 studeerde af aan de School voor Journalistiek. Ze werkte als hoofdredacteur voor Elle en Harper’s Bazaar en als mode-expert verschijnt ze vaak in diverse televisieprogramma’s (o.a. Project catwalk en De Wereld Draait Door). Sinds 2018 is ze stijlredacteur bij de Volkskrant.