TV NL EN

Jij bent mijn vriend

Bekijk trailer

Jij bent mijn vriend is een hartverwarmende documentaire, van de makers van De kinderen van juf Kiet 

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in Jij bent mijn vriend de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

 

Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. Jij bent mijn vriend volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Jij bent mijn vriend is een hartverwarmende documentaire, van de makers van De kinderen van juf Kiet (2016), over het belang en de kracht van vriendschap, de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen.

Jij bent mijn vriend tijdens IDFA. Kijk hier het gesprek terug:
Jij bent mijn vriend, met een introductie door prof. dr. Esther Peeren, gesprek met ontwikkelingspycholoog Nihayra Leona en regisseurs Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster. Gemodereerd door Sherin Seyda (De Balie).

Jij bent mijn vriend is een hartverwarmende documentaire, van de makers van De kinderen van juf Kiet