TV NL EN

Minding the Gap

Bekijk trailer

Genomineerd voor een Oscar! Coming-of-age film die zijn weerga niet kent: ‘We’ve got to grow up, and it’s gonna suck’.

Minding the Gap neemt je mee in de werkelijkheid van drie middelbare schoolvrienden, die al skatend hun weg proberen te vinden in het door werkloosheid en armoede getekende Rockford, Illinois, in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wat het betekent om op te groeien van jongen tot man in deze hardvochtige, uitzichtloze omgeving, weet een van de jongens, Bing Liu, feilloos vast te leggen in een documentairefilm zoals je zelden hebt gezien – Minding the Gap is onder meer de winnaar van het prestigieuze US Sundance film festival.

Bing Liu filmt hoe hij en zijn vrienden abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby’s en de kwetsbare zoektocht naar wat het betekent om een man te zijn. Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden. Ook maakt hij ruimte in de film om zijn eigen verhaal te vertellen. Op deze manier maakt hij een aangrijpende coming-of-age film die zijn weerga niet kent.

Kijk via De Balie TV het gesprek terug bij The Boys Are Not OK: Minding the Gap met singer-songwriter Lucky Fonz III en intercultureel jeugdpsychiater Glenn Helberg, olv Patrick van der Hijden.

“MINDING THE GAP is an endlessly engrossing film about the pain and struggle of everyday kids becoming everyday adults. Part skate doc part cinematic treatise on the tension inherent in boys becoming men, the film’s strength lies in Bing’s insistence on pushing, gently…” – Barry Jenkins (regisseur Moonlight)