TV NL EN

‘Nu verandert er langzaam iets’

Bekijk trailer

‘Nu verandert er langzaam iets’

‘Nu verandert er langzaam iets’ is een uitgesproken en visuele verbeelding van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur. Winnaar Beste Nederlandse Documentaire IDFA 2018.

In vaste, wijde camerastandpunten onderzoekt de film verschillende vormen van zelfontplooiing en cursussen voor innerlijke groei en prestatieverbetering. Zonder hoofdpersonen, interviews of voice-overs observeert de film onder meer therapiesessies met dieren, een les in geluk voor basisschoolkinderen, een training ‘omgaan met spanning en agressie’ bij een gemeentelijke ordehandhaving en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren met zachte, ontspannende geluiden. Het is aan de kijker om te beslissen of deze mindfulness programma’s en trainingen symbool staan voor iets groters. Waar komt deze zoektocht naar zelfverbetering vandaan? Zijn we ooit goed genoeg?

‘In haar film registreert de Nederlandse regisseur zonder poespas, loeistrak en zonder commentaar de vele vormen van therapie en coaching-trajecten van Nederlanders uit alle lagen van de bevolking.’ de Volkskrant

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie

Inschrijven