TV NL EN

Visages Villages

Bekijk trailer

Naar aanleiding van het verschijnen van de documentaire Varda par Agnès, over de onlangs overleden cinéast Agnès Varda, vertoont De Balie haar eerdere werk. In Visages Villages trekken Agnès en kunstenaar JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten.

Regisseur en fotograaf Agnès Varda (1928 – 2019) was een markante figuur in de Franse cinema. In deze documentaire vormt zij samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie.

In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Visages Villages won dit jaar op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, zal in Nederland op het IDFA in première gaan.

Visages Villages won in 2017 de prijs voor Beste Documentaire in Cannes.