TV NL EN

De Balie zoekt stagiairs!

Een stagetraject + interne opleiding: De Balie Academie

De Balie Academie is een interne opleiding die deel uitmaakt van het stagetraject bij De Balie. Gedurende je stage krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse workshops. Deze workshops omvatten onderwerpen zoals dramaturgie, teksten schrijven en interviewtechnieken. Als klapper op de vuurpijl rond je De Balie Academie af met je eigen programma. Je zult ontdekken en onderzoeken hoe de maatschappij zich verhoudt tot het medialandschap, en welke rol De Balie daarin speelt als politiek, cultureel en theatercentrum.

Tijdens de workshops maak je kennis met alle facetten van De Balie. Je krijgt de kans om langs de verschillende afdelingen te gaan en een kijkje te nemen achter de schermen, van techniek tot development. Deze brede kennismaking geeft een compleet beeld van De Balie als organisatie.

Na het afronden van de workshops sta je klaar om je eigen programma te creëren. De Balie Academie biedt aspirerende programmamakers de unieke kans om een actueel en creatief programma te ontwikkelen voor de grote zaal van De Balie. Samen met je medestagiaires doorloop je alle stappen, van inspiratie opdoen in het publieke debat tot het uitnodigen van sprekers en het vormgeven van de zaal voor een diepgravende duik in het thema van de avond. Eerdere lichtingen hebben spraakmakende programma’s gemaakt, variërend van onderwerpen als kraken en polyamorie tot intrigerende verkenningen van de wereld van crypto, tot het belang van fantasy voor onze belevingswereld. De Balie Academie staat open voor een breed scala aan boeiende en verrassende thema’s.

Mis onze nieuwsbrief niet langer

Elke donderdag een overzicht van onze programmering, specials en evenementen.

Aanmelden