TV NL EN

Afschot

DUUR
120 minuten

Je zal als damhertje maar in het Nederlandse wild geboren worden. De eerste de beste ijsbeerbaby in een dierentuin krijgt een standbeeld en ANP-bericht, maar als je buiten de hekken wordt geboren wil niemand je hebben en zijn de dubbelloopsen op je gericht.
  We willen ruimte voor wonen, snelwegen, het verbouwen van gewassen en veilig vliegen. Ondertussen grazen damherten uit de Waterleidingduinen de bollenvelden kaal, roeren mensen zich elk jaar opnieuw over het bijvoeren van herten gedurende strenge winters, wroeten wilde zwijnen akkers los en steekt de wolf de Nederlandse grens over.

Is ons wild gewild? Er heerst in Nederland veel verdeeldheid over omgangsvormen met wilde dieren. Dit blijkt uit maatschappelijke discussie over bijvoorbeeld afschot, bijvoeren in de winter, de komst van de wolf of toegestane aantallen dieren in de natuur. Hoe ver kan wildheid in Nederland gaan? Mogen wilde dieren overal leven? Wanneer ga je ingrijpen in de natuur? En hoe?

Met o.a. Marianne Thieme (fractievoorzitter Partij voor de Dieren), Arjen Buijs (onderzoeker Alterra en Wageningen University), Peter de Koeijer (vice-voorzitter ZLTO), Frank Dales (directeur Dierenbescherming), Douwe Boersma (directeur KNJV) en André Donker (boswachter Natuurmonumenten). Isolde Hallensleben (presentatrice) modereert het gesprek.

Een programma van De Balie i.s.m.

KIJK HIERONDER NAAR DEBALIETV
LIVESTREAM VANAF 20:00 UUR