Komende jaren wordt er 1,2 miljard euro bezuinigd op het onderwijs. Voor welke uitdagingen staan de scholen en universiteiten? En hoelang kan de huidige onderwijskoers nog gevaren worden?
Op de valreep werd hij, met steun van een deel van de oppositie, toch aangenomen: de onderwijsbegroting. De komende jaren wordt er 1,2 miljard euro bezuinigd. Dit terwijl het al jaren steeds slechter gaat met het onderwijs in Nederland. Het niveau van de basisvaardigheden daalt, er is een alsmaar groeiend tekort aan leraren en het aanbod op de universiteit wordt steeds kleiner.
Wat betekenen de aangekondigde bezuinigingen voor het onderwijs? Leidt minder geld ook daadwerkelijk tot slechtere scholen? Of biedt het juist een kans om het geld efficiënter te verdelen? Deze avond onderzoeken we de geldstromen van het onderwijs, bespreken we de veel bekritiseerde ‘lumpsumregeling’ en kijken we naar de mogelijke mee- en tegenvallers van de aankomende bezuinigingen.
Sprekers
De Balie X Theater Utrecht
Wie single is, een niet-heteroseksuele relatie heeft of op latere leeftijd kinderen wil, moet voor zijn ouderschap geen natuurlijk, maar vaak bureaucratisch pad bewandelen. Wie bepaalt eigenlijk wie ‘geschikt’ is om ouder te worden?
Na haar zeer succesvolle roman Vallen is als vliegen richt schrijver Manon Uphoff zich in haar nieuwe boek Laat me binnen op een genre waar ze als geen ander van houdt: het korte verhaal.
Met Pepijn Lanen en Stella Bergsma
Het literaire landschap lijkt vaak te worden gedomineerd door verhalen over moeders en moederschap, maar hoe zit het met vaders?