TV NL EN

Grote Denkers on Tour Simone de Beauvoir

Tijdens een theatrale, caleidoscopische avond onderzoeken we hoe de iconische denker Simone de Beauvoir ons kan inspireren in het tijdperk van #metoo, intersectionaliteit en Jordan Peterson.

Programmamaker
Locatie
TivoliVredenburg, Utrecht
Voertaal
Nederlands
Kan de iconische, feministische denker Simone de Beauvoir (1908-1986) een nieuwe generatie inspireren in het tijdperk van #metoo, intersectionaliteit en Jordan Peterson?

Let op! Dit programma vindt plaats in TivoliVredenburg, Utrecht.

Schrijvers Franca Treur, Heleen DeBruyne, theatermakers Daria Bukvić en Mirthe Frese en programmamaker Merlijn Geurts laten op woensdag 27 februari zien hoe actueel Simone de Beauvoirs denkbeelden over zelfactualisatie, vrijheid en feminisme zijn. Acteurs Maartje Remmers en Jochum ten Haaf kruipen in de rollen van Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre en Jordan Peterson. Met muziek van saxofonist Elsa van der Linden.

De Beauvoirs invloed op ons denken over de positie van de vrouw in de maatschappij is ongeëvenaard. In een theatrale, caleidoscopische avond brengen we haar werk tot leven en leggen we haar ideeën langs de meetlat van de actualiteit.

De Balie TV / di 11 september 2018

Grote Denkers: Simone de Beauvoir

Grote Denkers

Grote Denkers is een programmaserie van De Balie. In Grote Denkers staan vooruitstrevende en eigenzinnige vrouwelijke denkers uit de wereldgeschiedenis centraal. Vrouwen waar we misschien minder vaak over lezen, maar die onze blik op de wereld hebben veranderd en vandaag de dag niets aan relevantie hebben verloren. De afgelopen twee seizoenen maakten we afleveringen over Grote Denkers als Hannah Arendt, Fatima Mernissi, Andreas Burnier, Audre Lorde, Forough Farrokhzad en Anais Nin.

Vanwege succes gaat Grote Denkers in 2019 op tour. En wordt het programma over Simone de Beauvoir nogmaals uitgevoerd, ditmaal in TivoliVredenburg, Utrecht.