TV NL EN

Het Grote Schrijversinterview: Vonne van der Meer

Programmamaker
Ianthe Mosselman

Dit programma is geannuleerd / This program has been canceled.

In de reeks Het Grote Schrijversinterview interviewt De Balie-programmamaker Ianthe Mosselman grote schrijvers over hun oeuvre. Zondag 30 januari wordt Vonne van der Meer in een diepte-interview bevraagd over haar werk aan de hand van fragmenten. Wat maakt een goed verhaal? Hoe schept ze haar personages? En welke rol speelt geloof in haar werk?

Vonne van der Meer is schrijver. Ze studeerde aan de Amsterdamse Theaterschool, schreef toneelstukken en heeft tien jaar geregisseerd. Ze debuteerde in 1985 met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen waar ze de Geertjan Lubberhuizenprijs voor ontving. Met de roman-in-verhalen Eilandgasten (1999) verwierf ze veel faam. Het vormde het begin van een succesvolle trilogie met als vervolg De avondboot (2001) en Laatste seizoen (2002). In 2019 verscheen haar roman Vindeling over het leven van Jutka die Boedapest moet ontvluchten ten tijde van de Hongaarse Opstand. In haar laatste roman Naar Lillehammer (2021) vraagt een wildvreemde vrouw de kinderloze Cécile om even op haar driejarige dochter te passen, waarna de moeder niet meer terug komt. Een roman die vragen stelt over goed en kwaad.

Het Grote Schrijversinterview
In deze serie interviewt programmamaker Ianthe Mosselman grote schrijvers die zij inspirerend vindt en die een imposant oeuvre hebben opgebouwd. Aan de hand van fragmenten wordt het publiek meegenomen door hun romans, verhalen en essays. Ze interviewde onder andere Astrid H. RoemerCharlotte Mutsaers en Saskia de Coster.

Sprekers

Vonne van der MeerSchrijver