TV NL EN

Het Havendiner: dineren met nieuwkomers

Tijdens deze avond organiseert De Balie in samenwerking met Stichting Havenstraat het volgende Havendiner om nieuwkomers en Nederlanders met elkaar in contact te brengen.

Het leven in een AZC bestaat uit wachten en zorgen. Wachten op de asielprocedure, gezinshereniging en huisvesting. Zorgen over de familie in het thuisland en de onzekere toekomst. Om de vluchtelingen een beetje afleiding te bezorgen en stadgenoten met hen kennis te laten maken organiseert De Balie in samenwerking met Stichting Havenstraat het volgende Havendiner. Tijdens de avond opent ook de expositie met het werk van de Syrische kunstenaar Talal Shkeifah.

Het zijn inspirerende avonden met non-alcoholische dranken, halal eten en mooie menselijke contacten. Die vaak eindigen met Syrische, Iraakse, Iranese, Koerdische en Eritrese dansen. Voor de avond koop je een ticket voor jezelf + één of meerdere tickets voor een nieuwkomer. Het beste is natuurlijk dat er een goede mix ontstaat van nieuwkomers en Nederlanders. De prijs is inclusief non-alcoholische drankjes, diner en de busreis vanaf het AZC en vindt plaats in het restaurant van De Balie.

Schilderij van Talal Shkeifah.