TV NL EN

Mustafa Khalifa

Diepte-interview met de Syrische schrijver Mustafa Khalifa door Moustafa Hamo van de Welcome App. De drie periodes uit Khalifa’s leven worden besproken; de periode van gevangenschap, zijn leven als schrijver en de jaren als vluchteling.

In samenwerking met:
Programmamaker:

 

Welcome App en De Balie organiseren een avond in het teken van Mustafa Khalifa, de man die in zijn befaamde boek The Shell zijn ervaringen als gevangene opschreef en voor vele Syriërs als voorvechter voor vrijheid en democratie een symbool werd.

De Syrische schrijver Mustafa Khalifa ontvluchtte in 2011 zijn door oorlog verscheurde land. Zijn laatste 14 jaar in Syrië bracht hij door tussen de vier betonnen muren van een cel, omdat hij vanwege zijn politieke ideeën door het Syrische regime gevangen werd genomen. Moustafa Hamo van de Welcome App zal in een diepte-interview met Mustafa Khalifa drie periodes uit zijn leven bespreken; de periode van gevangenschap, zijn leven als schrijver en de jaren als vluchteling. Voor het publiek zal er uitvoerig gelegenheid zijn Khalifa beter te leren kennen, zijn verhaal te horen en hem vragen te stellen.

*Tijdens de avond wordt Arabisch gesproken. Het gesprek wordt live naar het Nederlands vertaald door een tolk.
*يتم التحدث باللغة العربية في المساء. تتم ترجمة المحادثة إلى الهولندية بواسطة مترجم

Met:

Mustafa Khalifa (1948) is een Syrische schrijver. Hij woont sinds 2011 in Parijs na door het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken in bescherming te zijn genomen. Hij is bekend van zijn boek The Shell: Memoires of a Hidden Observer. In 2015 won hij de Ibn Rushd Prize for Freedom of Thought.

Moustafa Hamo is community manager bij Welcome App. Hij vluchtte uit Syrië en kwam in 2014 in de gemeente Schagen te wonen. Hij werkte daar als tolk voor VluchtelingenWerk Schagen. In 2017 organiseerde hij de drukbezochte ‘Syriëdag’ in Schagen.

Welcome App is een internationale beweging actief in Zweden, Noorwegen en Nederland die nieuwkomers en locals met elkaar in contact brengt. De Nederlandse applicatie werd dit jaar gelanceerd en heeft al meer dan 5000 gebruikers. De missie: zowel nieuwkomers als Nederlanders en bedrijven de kans bieden om bij te dragen aan integratie.

Speakers

Mustafa KhalifaSchrijver
Moustafa HamoCommunity manager bij Welcome App
Abdul SalamDichter