TV NL EN

Onno Hoes ontmoet MBO’ers – Doetinchem

Onno Hoes gaat in gesprek met de studenten van het Graafschap College

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

Onno Hoes, de voorzitter van makelaarsorganisatie NVM en oud-burgemeester van Maastrichtgaat in gesprek over de waarde van vrijheid en democratie. Dat doet hij samen met de studenten van het Graafschap College, een MBO-school in Doetinchem.

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

De gesprekkenreeks is door de coronacrisis grotendeels verplaatst naar het najaar. Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor de nieuwste ontwikkelingen en de meest actuele data.

Burgemeester Aboutaleb ging in mei digitaal in gesprek over vrijheid met MBO-studenten van het Albeda Rotterdam, vanuit de collegezaal van het Stadhuis Rotterdam. De opname is hier terug te zien.

Nationaal Gesprek over Vrijheid

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balievfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Sprekers

Onno HoesVoorzitter NVM / Oud-burgemeester Maastricht
Studenten van het Graafschap CollegeMBO in Doetinchem

Hapje eten? Ons café-restaurant is weer geopend!

Bekijk de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven