TV NL EN

To Nail (leesvoorstelling)

Voor de glas-in loodramen van De Salon in De Balie leest Marien Jongewaard het toneelstuk To Nail van Joost II Sickenga.

Georganiseerd door:
Theater Bellevue

Voor de glas-in loodramen van De Salon in De Balie leest Marien Jongewaard het toneelstuk To Nail van Joost II Sickenga.

Een man reist met de trein van Amsterdam naar Leerdam. Hij kijkt naar buiten, hij kijkt naar binnen en denkt. De trein vertrekt. Maar de trein vertrekt niet. Medereizigers klagen en ervaringen botsen. Kortom, de man beleeft een odyssee vol beschuldigingen, bespiegelingen en verwondering.

Naprogramma: Op vrijdag 20 september is er een toegift, waarvoor Marien Jongewaard vergezeld zal worden door Sara de Bosschere. Zij lezen samen de Joost Sickenga’s nieuwste tekst.

Joost II Sickenga (1963) is schrijver van letters en leestekens. Het gaat daarbij altijd om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.

In 1990 is hij cum laude geslaagd voor de studierichting Voorheen Audiovisueel van de Gerrit Rietveld Academie. Het examenwerk bestond uit de theatervoorstellingen ‘Ha-ha het leven‘ en ‘De woede en de wond’. In 2003 organiseerde hij het Retrospektief Offensief. Dit was een festival waarin een selectie van zijn toneelstukken en liederen werd gelezen door welbekende acteurs en actrices.

In 2005 werd ‘Nexlach‘ gespeeld door Würz, het jaar daarop regisseerde Gerardjan Rijnders ‘Bob, Bob, Bob en Bob’. Mugmetdegoudentand speelde in 2016/17 de voorstelling ‘Het vervoegde leven’.

Meer informatie is te vinden op de website: www.hahahetleven.nl

Speakers

Marien Jongewaard