TV NL EN

Toonzetters: Michiel Borstlap

Wereldberoemd pianist en componist Michiel Borstlap brengt zijn muzikale ontwikkeling ten gehore. Hij flirtte met fusion, jazzrock en dance, en is gaandeweg steeds minder noten gaan spelen. In De Balie onderzoekt hij samen met zijn muziekvrienden en het publiek de ‘tussenruimte’ in muziek. Wat doet stilte met ons?

Programmamaker:
Mede mogelijk gemaakt door:
Voertaal:
Nederlands

Michiel Borstlap

Hoe speel je als muzikant je publiek volledig stil? Wereldberoemd pianist en componist Michiel Borstlap neemt je tijdens TOONZETTERS mee in zijn bewogen carrière en zijn muzikale zoektocht naar stilte. Een speciale avond met intieme muziek van Michiel Borstlap, poëzie van Tjitske Jansen, voordracht van beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck en een lezing van classicus Ineke Sluiter.

Michiel Borstlap brak internationaal door als jazzpianist. Hij flirtte gedurende zijn veelzijdige carrière met fusion, jazzrock en dance, maar is gaandeweg steeds minder noten gaan spelen. Borstlap heeft als muzikant en componist een fascinatie ontwikkeld voor de stilte tussen de noten. In De Balie onderzoekt hij samen met o.a. dichter Tjitske Jansen, beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck en classicus Ineke Sluiter deze ‘tussenruimte’ in muziek, kunst en taal. Wat doet stilte met ons?

Moderator: Yoeri Albrecht

Michiel Borstlap (1966) is een pianist en componist met een imposante en veelzijdige carrière. Hij speelde samen met muzikale fenomenen als Herbie Hancock en George Duke, schreef een opera voor de emir van Qatar en werd genomineerd voor de Edison Publieksrijs met zijn album Velvet. Dit najaar speelt samen met harpist Lavinia Meijer minimal music door het hele land.

Toonzetters

In de serie TOONZETTERS maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordracht en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere TOONZETTERS waren Typhoon, jazz saxofonist Benjamin Herman, de Duitse zanger en producer Shantel en wereldberoemd violist Liza Ferschtman.

 


TOONZETTERS wordt mogelijk gemaakt Fonds Podiumkunsten

Credits foto: Marcel Truyens

Speakers

Michiel BorstlapPianist, componist
Tjitske JansenSchrijver, dichter
Ineke SluiterClassicus, vice-president KNAW
Sarah van SonsbeeckBeeldend kunstenaar

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven