TV NL EN

Wie zorgt er voor ons zorgpersoneel?

Een avond over de mentale weerbaarheid van hulpverleners

Foto ©Nora Teylouni/MSF

Programmamaker
Rokhaya Seck
In samenwerking met
Sinds de coronacrisis is er meer aandacht voor de mentale klachten die zorgmedewerkers ervaren, onder meer vanwege de hoge werkdruk. Hoe verlichten we de druk op de zorg? En wat kunnen we doen om de mentale weerbaarheid van zorgpersoneel te vergroten? 

Hoe het is om onder hoge druk zorg te verlenen, weten de hulpverleners van Artsen zonder Grenzen als geen ander. Zij bieden noodhulp aan mensen in crisisgebieden over de hele wereld. Traumapsycholoog Kaz de Jong werkt al 25 jaar voor Artsen zonder Grenzen. Hij verleende psychische zorg aan oorlogsslachtoffers in Sarajevo (1994) en aan hulpverleners en patiënten tijdens de ebola-uitbraak in West-Afrika (2014). Tegenwoordig is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor de mentale gezondheid van medewerkers van Artsen zonder Grenzen.

Samen met Artsen zonder Grenzen gaat De Balie in gesprek met noodhulpverleners, verpleegkundigen, artsen en werkgevers over de hoge werkdruk en mentale klachten in de medische wereld. Moet er iets veranderen in de zorg? Hoe kunnen inzichten uit crisissituaties hierbij helpen? Ons zorgpersoneel zorgt voor ons, maar wie zorgt er voor ons zorgpersoneel?

Het programma wordt ook live uitgezonden op onze website.

Let op: bij binnenkomst vragen we om een vaccinatie- of testbewijs. Lees hier wat je moet doen voor je bezoek.


Over de sprekers

Kaz de Jong werkt sinds 1994 als psycholoog bij Artsen zonder Grenzen. Zowel in het veld als op de medische afdeling. Nu is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Tijdens de coronacrisis heeft hij psychologische hulp aan het zorgpersoneel van Nederlandse ziekenhuizen en verzorgingshuizen verleend.

Sprekers:

Kaz de Jong MSF/AZG
Kaz de JongHoofd van de gezondheidsdienst voor hulpverleners bij Artsen Zonder Grenzen

Houd deze pagina in de gaten voor meer sprekers!