TV NL EN

Series

Nu te zien

TOONZETTERS

Nederland Amsterdam 24 januari 2020. Toonzetters: Het Dudok Kwartet. Foto: Jan Boeve / De Balie

In de serie Toonzetters maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordracht en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere Toonzetters waren Typhoon, jazz saxofonist Benjamin Herman, de Duitse zanger en producer Shantel en wereldberoemd violist Liza Ferschtman.

Grote Denkers

Grote Denkers / Toni Morrison /
8 december 2019

In de programmaserie Grote Denkers staan vooruitstrevende en eigenzinnige vrouwelijke denkers uit de wereldgeschiedenis centraal. Vrouwen die met hun leven en werk onze blik op de wereld hebben veranderd en vandaag de dag niets aan relevantie hebben verloren. De afgelopen twee seizoenen maakten we afleveringen over Grote Denkers als Simone de Beauvoir, Fatima Mernissi, Audre Lorde, Forough Farrokhzad en Anais Nin.

KennisCafé

16 wetenschappers over de 2020s / 16 december 2019

Elke derde maandag van de maand duikt KennisCafé in de wondere wereld van wetenschap. Samen met academici, deskundigen en spraakmakers bevragen de immer nieuwsgierige moderatoren Maarten Keulemans en Tonie Mudde afwisselend de actualiteit. Eigentijdse wetenschapsjournalistiek, maar dan live. Elke aflevering is een experiment, een enquête of een proefje. Wat is de maatschappelijke implicatie van wetenschap? En andersom, wat is de invloed van de maatschappij op de wetenschap? Tijdens KennisCafé is de Grote Zaal een café. Een dynamische ontmoeting van columns, live interviews en debat, met een wetenschappelijke demonstratie of experiment.

Publieke Intellectuelen

Publieke Intellectuelen Sigmund Freud / januari 2020

De rechtsstaat, haar vrijheden en verworvenheden staan onder druk, in Europa en daarbuiten. De ideologische tegenstellingen in de samenleving groeien, wat leidt tot polarisatie. Hoe moeten onze rechtsstaat en democratie eruit zien, hoe gaan we om met ondermijning van de rechtsstaat? In deze programmaserie onderzoeken we met hedendaagse denkers, schrijvers en politici essays en ideeën van invloedrijke schrijvers uit de vorige eeuw en kijken we wat van we van hun ideeën over vrijheid, democratie en de rechtsstaat kunnen leren.

Onder Amsterdammers

De Balie daagt in 2019 de wethouders van het nieuwe college uit in gesprek te gaan met Amsterdammers over hun belangrijkste dossiers. Wat willen ze bereiken? En hoe nemen ze Amsterdammers mee in hun verhaal? Onder Amsterdammers is dé onafhankelijke politieke talkshow van Amsterdam.

Beeldbepalers

beeldbepalers ronald ophuis
Nederland Amsterdam 24 september 2015. Beeldbepalers met Ronald Ophuis. Foto: Jan Boeve / De Balie

In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse kunstenaars een avond lang de gelegenheid om De Balie als laboratorium te gebruiken. In samenwerking met andere kunstenaars, wetenschappers, theatermakers, schrijvers en journalisten presenteren zij nieuw werk of zetten ze bestaand werk in een ander daglicht. Eerdere Beeldbepalers waren o.a. Jan Dibbets, Marlene Dumas, Erik van Lieshout, Renzo Martens en Joost Conijn.

Operatie Interview

foto van het podium tijdens een programma

In het spannende interviewprogramma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Eerdere hoofdgast waren Femke Halsema, André van Duin, Khadija Arib, Arjen Lubach en Hugo de Jonge.

Interviewmarathon

Interview Marathon
Amsterdam 01 september 2019. Celebrating Dissent. Jan Boeve / De Balie

Een unieke groep experts komt bijeen in De Balie om in een 6- of 12-uur durende interviewmarathon te discussiëren over een specifiek onderwerp, zoals het klimaat, het internet of afwijkende meningen.


Afgelopen series

Politieke junkies

Nederland Amsterdam 22 januari 2016. Politieke Junkies met deze editie o.a. Xander van der Wulp (NOS), Frank Hendrickx (Volkskrant) en Emilie van Outeren (NRC). Jury: Hanke Bruins Slot (lid Tweede Kamer CDA ). Foto: Jan Boeve / De Balie

Politieke Junkies is dé politieke ontspinshow. Binnenhof-watchers en politiek analisten ontrafelen in De Balie de mooiste en meest bepalende politieke fragmenten van voor en achter de Haagse schermen. Wat je niet te zien kreeg, krijg je te weten. Wat je wel zag, krijgt een andere betekenis. Na Politieke Junkies kun je nooit meer zoals vroeger naar politiek kijken.

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven