TV NL EN

De Mix

Goede gesprekken met 
leuke mensen over 
belangrijke zaken

Vind jij het interessant om met een groep getalenteerde jonge mensen te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen, nieuwe mensen te ontmoeten en je gedachten aan te scherpen?
Word dan lid van De Mix.

De Mix

De Mix is een netwerk van jonge Balie-ambassadeurs, divers in denkbeelden, achtergrond en loopbaan. De leden komen maandelijks bij elkaar om een Balie-programma bij te wonen en samen na te praten om verschillende perspectieven te delen en elkaars gedachten aan te scherpen. 

De Mix is voor jonge professionals die willen investeren in inhoudelijke verdieping, en van gedachten willen wisselen met gelijkgestemden van buiten hun eigen (professionele) bubbel. 

Als lid van De Mix steun je De Balie met een financiële bijdrage van €500 per jaar. Ter bevordering van de inclusiviteit van De Mix bestaat er de Baliebeurs. Zo draagt iedere mixer naar draagkracht bij en ontstaat er een diverse groep waarbij verschillende perspectieven met elkaar in aanraking komen. 


Wat doen we?

  • Wij cureren elke maand een programma speciaal voor leden van De Mix. Als lid kan je ook introducés meenemen naar deze programma’s. Voorafgaand aan het programma bestaat de mogelijkheid samen te eten samen met een expert en te discussiëren over het onderwerp van de avond.
  • Naast dit maandelijkse De Mix programma ontvangt elk lid een strippenkaart om tien keer gratis naar De Balie te gaan.

Lidmaatschap

Leden van De Mix steunen De Balie met een gift van €500 per jaar*. Deze kan worden aangepast op basis van draagkracht. Deze bijdrage kan jaarlijks of maandelijks afgeschreven worden. De bijdrage komt geheel ten goede aan de programmering van De Balie. Leden kunnen ook beslissen een plek voor iemand anders te bekostigen.

Nieuwsgierig? Neem contact op met Berend Tol voor meer informatie of om je aan te melden via: berend.tol@debalie.nl of 020 55 35 116.

Op zoek naar meer informatie over onze andere lidmaatschappen?

*ANBI
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie leveren daarom een fiscaal voordeel op. Wat deze regeling voor jou betekent is afhankelijk van je persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren je graag hierover.

Meer informatie over het lidmaatschap?

Wil je meer informatie of een keer vrijblijvend langskomen bij een programma van De Mix? Je bent van harte welkom!

De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs . Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie-programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen. De leden van De Mix leveren een financiële bijdrage van €500 per jaar*, welke indien gewenst kan worden aangepast op basis van draagkracht. Vul het contactformulier in en Berend Tol, organisator van De Mix, neemt dan spoedig vrijblijvend contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontmoet leden van De Mix

Hubertine Bergsma

De samenleving polariseert. Ik vermoed dat dit deels te wijten is aan een verplaatsing van het publieke debat naar de online omgeving. Als je elkaar in de ogen kijkt, voer je dit debat anders. Ik ben ervan overtuigd dat de kans op wederzijds begrip, compassie met de ander en/of ‘agree to disagree’ een stuk groter is. Daarom vind ik een plek als De Balie zo belangrijk.

Door lid te worden van De Mix ondersteun je De Balie en heb je een stok achter de deur om regelmatig een programma te bezoeken. Omdat De Mix zo’n divers gezelschap is, kom ik in aanraking met nieuwe perspectieven en verhalen, wat me stimuleert en inspireert. A shower of the brain!

Het publieke debat moet niet alleen online plaatsvinden – ook offline waarbij je elkaar in de ogen kijkt

Favoriete programma: De première van Pisnicht: The Movie, inclusief voor- én nagesprek met de maker, Nicolaas Veul.


Eric Wierda

Bij De Mix eten we één keer per maand samen in het restaurant van De Balie, waarna we een programma bezoeken dat door één van de redacteuren is gemaakt. We praten voor- en achteraf verder over wat we die avond gezien en gehoord hebben. Het is laagdrempelig en speels, maar er wordt wel echt onderling gedebatteerd.

De tijd is voorbij voor jonge mensen om het publieke debat aan anderen over te laten. Iedere mening telt. Maar je moet wel leren debatteren. Het is niet aangeboren maar juist een techniek. En die techniek kun je bij De Mix aanleren!

Bij De Mix kun je leren debatteren met mensen buiten je sociale netwerk.

Favoriete activiteit: Via De Mix werden we betrokken bij een redactievergadering van De Balie en mochten we meedenken over onderwerpen van programma’s.


Naomi Yasuda

Ik wil al een lange tijd meer maatschappelijk betrokken zijn. Voordat ik lid was van De Mix had ik voornamelijk gesprekken met vrienden, huisgenoten en collega’s. Dit zijn meestal andere vormgevers die van soortgelijke opleidingen komen. Daar heb je toch vaak dezelfde gesprekken mee. Heel leuk hoor, maar af en toe wil je juist mensen spreken met een ander referentiekader en een andere kijk op zaken. Bij De Mix ontmoet je deze mensen.

Af en toe wil je juist mensen spreken met een ander referentiekader, een andere kijk op zaken. Bij De Mix ontmoet je deze mensen

Favoriete programma: De Lamp: een opera over Srebrenica. Voorafgaand kregen De Mix-leden tijdens een etentje een speciale inleiding van bijzonder hoogleraar Holocaust- en genocidestudies Uğur Ümit Üngör, die ons meenam in de geschiedenis van Srebrenica. Daar wist ik nog te weinig van af, maar De Mix geeft je de juiste context en informatie om complexe onderwerpen goed te begrijpen om er daarna ook goed over na te kunnen praten.