TV NL EN

Techdenkers van de Toekomst

Technologie verandert ons (online) leven; hoe houden we er grip op?

elke maand bij adyen
Er bestaan heel veel school-uitjes voor alfaleerlingen, zoals een bezoek aan een museum, theater of bibliotheek. Maar hoeveel extra-curriculair onderwijs is er voor de ontluikende bèta leerling? Samen met Adyen maakt De Balie programma’s onder de noemer Adyen-campus: een plek waar leerlingen zelf kunnen onderzoeken welke rol technologie in hun leven speelt. Spelenderwijs leren omgaan met de wereld die schuilgaat achter hun telefoon.

Elke laatste vrijdag van de maand bundelen De Balie en Adyen hun krachten om een Amsterdamse vmbo-klas een leuke en leerzame tech-middag te bezorgen. Tijdens het (3 uur durende) programma krijgen de leerlingen een spoedcursus debatteren over technologie. Wat is debatteren eigenlijk? Wat heb je eraan? Hoe onderbouw je een mening met sterke argumenten? Vervolgens gaan de leerlingen aan het werk, want debatteren kun je het beste leren door te doen!

Halverwege het programma maken de leerlingen op speelse wijze kennis met coderen (programmeertaal), begeleid door programmeurs van Adyen. Met behulp van een tablet gidsen ze een mechanische bal over een parcours. Welke groep weet het parcours het snelst af te leggen?

Ook meedoen met je klas? Neem dan contact op met Noortje Smeltink voor een afspraak of meer informatie.

Foto’s: Jan Boeve