TV NL EN

De Balie Expo

Kunstenares Mandy Sharabani tekent portretten van mensen in lockdown.

Lockdown Portret Project

Kunstenares Mandy Sharabani (34 jaar) tekent portretten van mensen in lockdown. Heb je altijd al eens je portret willen laten tekenen? Dit is je kans.

Mandy is in 2010 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie met een Bachelor in Fashion Design. Tijdens haar studieperiode is haar liefde voor tekenen ontstaan. Momenteel combineert zij het maken van kunst met het verzorgen van de zakelijke verhuur voor het Nationaal Onderwijsmuseum. Ze maakt in haar thuisatelier vrij portretwerk en tekent portretten in opdracht. Sinds kort is zij werkend lid van het tekengenootschap Pictura in Dordrecht.

Ze vertelt hoe ze als kunstenares in deze crisistijd op het Lockdown Portret Project is gekomen: 

In deze Lockdown-periode lijkt er ineens ruimte te zijn voor persoonlijke bezinning. We worden gedwongen thuis onszelf maar ook elkaar ineens ‘echt’ te zien. Ik vind het een interessant om deze bijzondere tijd de verstilde en intieme momenten van geportretteerden in huis te verbeelden. Ik hoop zo een waardevolle herinnering voor mensen te creëren op papier.

Haar Lockdown Portret Project loopt van 22 mei tot 22 juni. Elk portret wordt gemaakt op A4 formaat van 300 grams papier en kost 50 euro inclusief verzendkosten. Hiervan wordt 10% aan het Rode Kruis gedoneerd; je steunt met jouw portret dus indirect landelijke hulpverlening in actie tegen het coronavirus. Enthousiast geworden? Vraag direct je portret hier aan.

Eerder exposeerde Mandy Sharabani in De Balie met haar werk Quiet Portaits.

De Balie Expo is een maandelijks wisselende kunsttentoonstelling in ons café. Nu we tijdelijk gesloten zijn tonen we verschillende werken online.