TV NL EN

Steun ons

De Balie staat voor de vrijheid, democratie en rechtsstaat die in ons land onophoudelijk onder druk staan. Steun De Balie en maak je samen met ons sterk voor een open en pluriforme samenleving.

Lidmaatschappen

Vrienden van De Balie zijn geestdriftige bezoekers die De Balie graag steunen door maandelijks €5, €10 of een bedrag naar keuze te schenken. Aan het einde van ieder jaar nodigt De Balie haar vrienden uit voor het exclusieve interviewprogramma: een afrondend gesprek waarin een programmamaker van De Balie een heet hangijzer van het afgelopen jaar probeert af te ronden met een interessante en relevante gast. De schenking wordt automatisch afgeschreven, het lidmaatschap wordt afgesloten voor onbepaalde tijd, maar is natuurlijk iedere maand op te zeggen.

De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie-programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen. De leden van De Mix leveren een financiële bijdrage van €500 per jaar*, welke indien gewenst kan worden aangepast op basis van draagkracht. Neem voor meer informatie contact op met Laura Korvinus via laura.korvinus@debalie.nl.

De vooraanstaande leden van Het Vrije Woord maken de vrije programmering van De Balie mede mogelijk. In de loop van het culturele seizoen zijn ze welkom bij exclusieve bijeenkomsten met unieke gasten en bijzondere sprekers die ze anders waarschijnlijk niet zouden ontmoeten. Daarnaast biedt het lidmaatschap toegang tot de programmering van De Balie, met een introducé. Leden van Het Vrije Woord leveren een financiële bijdrage van €2.500 per jaar*. Het lidmaatschap duurt vijf jaar. Neem voor meer informatie contact op met De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie-programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen. De leden van De Mix leveren een financiële bijdrage van €500 per jaar*, welke indien gewenst kan worden aangepast op basis van draagkracht. Neem voor meer informatie contact op met Laura Korvinus via laura.korvinus@debalie.nl.

Laten we niet wegkijken, maar het debat aangaan en Het Vrije Woord omarmen!

Marcelle Kuiper, lid van Het Vrije Woord

*ANBI
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie zijn om die reden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Periodieke giften (schenken voor minimaal 5 jaar) mogen onder de Geefwet voor 125% afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Wat deze regeling voor u betekent is afhankelijk van uw persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren u graag hierover.

Word lid
Ben je er al over uit welk lidmaatschap bij jou past? Laat ons weten dat je belangstelling hebt via de contactformulieren of word direct Vriend van De Balie.

Liever eenmalig doneren? Of eerst persoonlijk contact? Klik hier.

Kies een lidmaatschap
Ik doneer maandelijks

De Mix is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap? Laat hieronder je contactgegevens achter, dan nemen wij gauw contact met je op.

De kring Het Vrije Woord waarborgt de onafhankelijkheid van De Balie en verbreed onze programmering. Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap? Vul hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op over de mogelijkheden.

Uw gegevens

Schenk direct

Wil je eenmalig onze onafhankelijke programmering versterken? Je kunt direct een donatie doen via iDEAL.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Zakelijk steunen

Bedrijven en organisaties kunnen zich als sponsor verbinden aan de ambities van De Balie. Sponsoren en hun werknemers dragen het vrije woord en de open samenleving een warm hart toe. De Balie is door dagelijks te programmeren een culturele broedplaats, een ontmoetingsplek waar ideeën, creatieve uitingen en tegengeluiden live met elkaar in aanraking komen. De Balie kan deze voortrekkersrol spelen door goed en veel samen te werken met een verschillende belangwekkende nationale en internationale partners.

Neem contact op met Karlijn van de Graaf via 020-5535114 of karlijn.vandegraaf@debalie.nl om van gedachten te wisselen over een gepaste samenwerking.

Alle sponsoren van De Balie vormen samen De Balie Groep.


Nalatenschap

Via uw testament kunt u nalaten aan De Balie. U kunt De Balie begunstigen met een legaat, waarbij u in uw testament vastlegt dat u een bedrag nalaat aan het De Balie. De Balie is als Culturele Instelling met ANBI status geheel vrijgesteld van betaling van schenkings- en erfbelasting. Uw schenking komt geheel ten goede aan het gewenste doel.


Contact

Karlijn van de Graaf

Manager Development
karlijn.vandegraaf@debalie.nl
+31 20 5535 114

Caroline Lapidaire

Zakelijke partnerships
caroline.lapidaire@debalie.nl
+31 20 5535 119


Over De Balie

De Balie is in hoge mate zelfredzaam en verdient het gros van de begroting zelf, onder meer met kaartverkoop, verhuur, horeca, coproducties, samenwerkingsverbanden en projectbijdragen. Ondanks het feit dat De Balie nauwelijks over programmabudget beschikt, worden er dagelijks programma’s gemaakt door onze programmamakers – daarbij is jouw hulp erg belangrijk.


Doneren bij je tickets?

De Balie is een plek voor iedereen. We vinden het belangrijk dat onze programma’s breed toegankelijk zijn. Daarom houden we onze toegangsprijs bewust laag. Mocht je in de gelegenheid zijn meer voor je toegangskaart te kunnen betalen, dan nodigen wij je van harte uit een donatie te doen bij je ticketaankoop. Deze donatie komt geheel ten goede aan onze programmering.