TV NL EN

Steun ons

De Balie organiseert en faciliteert het gesprek over vrijheid, democratie en de rechtsstaat. Steun De Balie en maak je samen met ons sterk voor een open en pluriforme samenleving.

Vriendenkringen

Wat is het? Je steunt De Balie door maandelijks een bedrag te schenken. Het biedt ons de kans op vrije programmering te verzorgen. Ieder jaar nodigt De Balie haar vrienden uit voor het exclusieve interviewprogramma. 

Voor wie? Iedereen die wil bijdragen aan waar De Balie zich voor inzet.

Hoe word je vriend? Na aanmelding wordt het bedrag naar keuze iedere maand automatisch afgeschreven, deze is uiteraard maandelijks opzegbaar.

Wat is het? Een divers netwerk van jonge Balie-ambassadeurs, divers in denkbeelden, achtergrond en loopbaan. De Mix komt maandelijks bij elkaar om een Balie-programma bij te wonen en samen na te praten om elkaars gedachten aan te scherpen. 

Voor wie? Jonge professionals die willen investeren in inhoudelijke verdieping, en het verbreden van hun netwerk.

Hoe word je Mixer? De leden van De Mix leveren een financiële bijdrage van €500 per jaar. Ter bevordering van de inclusiviteit van De Mix bestaat er een Baliebeurs. 

Neem voor meer informatie contact op met Laura Korvinus via laura.korvinus@debalie.nl.

Wat is het? De vooraanstaande leden van Het Vrije Woord maken de vrije programmering van De Balie mede mogelijk. Leden zijn welkom bij exclusieve bijeenkomsten met unieke gasten en bijzondere sprekers. Daarnaast biedt het lidmaatschap toegang tot de programmering van De Balie, met introducé. 

Voor wie? Betrokken, vrijzinnige en nieuwsgierige mensen die een substantiële bijdrage willen leveren aan het vrije, pluriforme debat en artistiek engagement. 

Hoe word je lid? Leden van Het Vrije Woord doen een financiële gift van €2.500 per jaar*. Het lidmaatschap duurt vijf jaar.

Laten we niet wegkijken, maar het debat aangaan en Het Vrije Woord omarmen!

Marcelle Kuiper, lid van Het Vrije Woord

Neem voor meer informatie contact op met Laura Korvinus via laura.korvinus@debalie.nl.

*ANBI
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie zijn om die reden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Periodieke giften (schenken voor minimaal 5 jaar) mogen onder de Geefwet voor 125% afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Wat deze regeling voor u betekent is afhankelijk van uw persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren u graag hierover.

Word lid
Ben je er al over uit welk lidmaatschap bij jou past? Laat ons weten dat je belangstelling hebt via de contactformulieren of word direct Vriend van De Balie.

Liever eenmalig doneren? Of eerst persoonlijk contact? Klik hier.

Kies een lidmaatschap
Ik doneer maandelijks

De Mix is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap? Laat hieronder je contactgegevens achter, dan nemen wij gauw contact met je op.

De kring Het Vrije Woord waarborgt de onafhankelijkheid van De Balie en verbreed onze programmering. Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap? Vul hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op over de mogelijkheden.

Uw gegevens

Schenk direct

Wil je eenmalig onze onafhankelijke programmering versterken? Je kunt direct een donatie doen via iDEAL.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Zakelijke partnerschappen

De Balie zoekt voortdurend de verbinding met alle lagen van de maatschappij. Daar hoort het bedrijfsleven uiteraard bij. Zakelijke partnerschappen met De Balie ontstaan doorgaans door een gedeelde visie op de wereld om ons heen, en hoe deze vooruit zou moeten. Onze organisatie is uitstekend in staat de nodige verdieping te bieden in voor u relevante thema’s, en daarmee uw organisatie te helpen bij het navigeren in maatschappelijke vraagstukken en opgaven. 

Ziet u een verwantschap tussen uw en onze organisatie? En bent u benieuwd hoe deze tot een samenwerking zou kunnen leiden? Neem contact op met Caroline Lapidaire.


Nalatenschap

Via uw testament kunt u nalaten aan De Balie. U kunt De Balie begunstigen met een legaat, waarbij u in uw testament vastlegt dat u een bedrag nalaat aan het De Balie. De Balie is als Culturele Instelling met ANBI status geheel vrijgesteld van betaling van schenkings- en erfbelasting. Uw schenking komt geheel ten goede aan het gewenste doel.


Contact

Karlijn van de Graaf

Development

karlijn.vandegraaf@debalie.nl

+31 20 5535 114

Caroline Lapidaire

Partnerships

caroline.lapidaire@debalie.nl

+31 20 5535 119


Over De Balie

De Balie is in hoge mate zelfredzaam en verdient het gros van de begroting zelf, onder meer met kaartverkoop, verhuur, horeca, coproducties, samenwerkingsverbanden en projectbijdragen. Ondanks het feit dat De Balie nauwelijks over programmabudget beschikt, worden er dagelijks programma’s gemaakt door onze programmamakers – daarbij is jouw hulp erg belangrijk.


Doneren bij je tickets?

De Balie is een plek voor iedereen. We vinden het belangrijk dat onze programma’s breed toegankelijk zijn. Daarom houden we onze toegangsprijs bewust laag. Mocht je in de gelegenheid zijn meer voor je toegangskaart te kunnen betalen, dan nodigen wij je van harte uit een donatie te doen bij je ticketaankoop. Deze donatie komt geheel ten goede aan onze programmering.