Versterk De Balie

Zie jij ook de noodzaak van het vrije, publieke debat? Je kunt op verschillende manieren meewerken aan de onafhankelijkheid van De Balie en het verbreden en verdiepen van de programmering.

Contact
Heeft u vragen of suggesties?

Dan kunt u contact opnemen
 met Karlijn van de Graaf, Development.

karlijn.vandegraaf@debalie.nl

+31 (0)20 5535114

Lidmaatschappen en Donateurs

De Balie is in hoge mate zelfredzaam en verdient ruim tachtig procent van de begroting zelf, onder meer met kaartverkoop, verhuur, horeca, coproducties, samenwerkingsverbanden en projectbijdragen. Ondanks het feit dat De Balie nauwelijks over programmabudget beschikt, worden er dagelijks programma’s gemaakt door onze programmamakers – daarbij is uw hulp erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren waarop u onze programmering kunt ondersteunen. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

 

Doneren bij tickets

De Balie is een plek voor iedereen. We vinden het belangrijk dat onze programma’s breed toegankelijk zijn. Daarom houden we onze toegangsprijs bewust laag. Mocht je in de gelegenheid zijn meer voor je toegangskaart te kunnen betalen, dan nodigen wij je van harte uit een donatie te doen bij je ticketaankoop. Deze donatie komt geheel ten goede aan onze programmering.

Vrienden van De Balie

Coming soon.

Het Collectief

Het Collectief van De Balie is een besloten, maar vooral divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie-programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen. De leden van Het Collectief leveren een financiële bijdrage van €500 per jaar, welke indien gewenst kan worden aangepast op basis van draagkracht. Neem voor meer informatie contact op met Fenna Mossinkoff.

Het Vrije Woord

De vooraanstaande leden van Het Vrije Woord maken de vrije programmering van De Balie mede mogelijk. In de loop van het culturele seizoen zijn ze welkom bij minstens twee exclusieve bijeenkomsten met unieke gasten en bijzondere sprekers die ze anders waarschijnlijk niet zouden ontmoeten. Daarnaast biedt het lidmaatschap toegang tot de programmering van De Balie, met een introducé. Leden van Het Vrije Woord leveren een financiële bijdrage van €2500 per jaar. Het lidmaatschap duurt vijf jaar. Neem voor meer informatie contact op met Fenna Mossinkoff.

Vrije Geesten

Vrije Geesten financieren een specifiek thema of initiatief binnen De Balie. Deze schenking zorgt ervoor dat De Balie vrije geesten uit binnen- en buitenland kan blijven uitnodigen en dat ontwikkelingen in de samenleving met kritische blik worden gevolgd.

Anders Schenken

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om aan De Balie te schenken. Denk aan een eenmalige donatie in geld, maar het is ook mogelijk na te laten via testament of De Balie tot erfgenaam te benoemen.

Geïnspireerd geraakt? Wij gaan graag samen op zoek een naar een passende en persoonlijke blijk van waardering. Neem voor meer informatie contact op met Karlijn van de Graaf.

ANBI Culturele instelling
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie leveren daarom een fiscaal voordeel op. Wat deze regeling voor u betekent is afhankelijk van uw persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren u graag hierover.

Lees Meer
De Balie Invites: Zineb el Rhazoui.

Word Sponsor - De Balie Groep

Bedrijven en organisaties kunnen zich als sponsor verbinden aan de ambities van De Balie. Sponsoren en hun werknemers dragen het vrije woord en de open samenleving een warm hart toe. De Balie is door dagelijks te programmeren een culturele broedplaats, een ontmoetingsplek waar ideeën, creatieve uitingen en tegengeluiden live met elkaar in aanraking komen.

De Balie kan deze voortrekkersrol spelen door goed en veel samen te werken met een verschillende belangwekkende nationale en internationale partners.

Neem contact op met Karlijn van de Graaf via 020-5535114 of karlijn.vandegraaf@debalie.nl om van gedachten te wisselen over een gepaste  samenwerking.

Alle sponsoren van De Balie vormen samen De Balie Groep.