TV NL EN

Café-restaurant

Take away-bar

Verwen jezelf tijdens je dagelijkse wandeling met een kop koffie, De Balie Bol of een goede pasta. De take away-bar is elke dag geopend vanaf 10:00 uur. Loop binnen of bel naar 020-5535 130.

Terras open!

Ons terras is weer open. Reserveer alvast een tafeltje om heerlijk warm onder onze heaters of in de zon te lunchen en borrelen.

Het terras is elke dag geopend van 12:00 – 18:00 uur.


Thuis bezorgd

Je hoeft niet meer de deur uit om van onze gerechten te genieten. Met het gemak van een paar klikken krijg je de gerechten van De Balie thuis bezorgd. 

Reserveren

Food for Thought

Gerechten met verdieping on the side. Chef-kok Marc Raven is al tijden op een missie: hij wil duurzaam, diervriendelijk, betaalbaar én lekker eten serveren in het restaurant van De Balie. Maar welke keuzes moet je dan maken?

Lees meer / minder

Zijn we van ons voedsel vervreemd geraakt?

Voedselfilosoof en hoogleraar Michiel Korthals denkt van wel! “Eten wordt gezien als iets om je maag mee te vullen, meer niet.” Hoe kun je als consument deze vervreemding tegengaan en waarom is dat zo belangrijk? Luister hier het gesprek met Michiel Korthals.

Dubbeldoelkoe

Het rundvlees dat De Balie serveert komt van de Heijdra boerderij in IJsselstein. Waarom kiezen wij voor hun dubbeldoelkoe? Luister hier naar het gesprek tussen De Balie-programmamaker Merlijn Geurts en milieukundige Sanderine Nonhebel.

Tomaat

Wat maken onze tomaten mee voordat ze bij jou op het bord terecht komen? De Balie-programmamakers Manon Stravens, Luuk Ex en Merlijn Geurts gingen aan de rand van Amsterdam langs bij Kwekerij Osdorp voor antwoorden. Bekijk hier hun bezoek aan de kwekerij.


Onze leveranciers

Ieder seizoen stellen we een menukaart samen die voor een groot deel bestaat uit lokale producten met een duurzame insteek. Benieuwd met welke leveranciers we samenwerken? We stellen ze graag aan je voor.

Wil je ook bijdragen aan het publieke gesprek en onze onafhankelijke (online) programmering?