TV NL EN

Café-restaurant

Een geliefde ontmoetingsplaats waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt.

We zijn open voor take away

Terwijl ons café-restaurant tijdelijk is gesloten, blijven we graag onze verse koffie, tosti’s van huisgemaakte focaccia en huisgemaakte pasta’s to go aanbieden bij onze take away-bar. Dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. Tot snel!

Vanaf 12:00 uur kun je nu ook onze heerlijke huisgemaakte pasta’s afhalen. Loop langs of bel naar (020) 5535 130.

Reserveren

Food for Thought

Take home-gerechten met verdieping on the side. Chef-kok Marc Raven is al tijden op een missie: hij wil duurzaam, diervriendelijk, betaalbaar én lekker eten serveren in het restaurant van De Balie. Maar welke keuzes moet je dan maken? Bij elke take home-gerecht krijg je een conclusie geserveerd uit het onderzoek dat hij is gestart.

Lees meer / minder

ZIJN WE VAN ONS VOEDSEL VERVREEMD GERAAKT?
Voedselfilosoof en hoogleraar Michiel Korthals denkt van wel! “Eten wordt gezien als iets om je maag mee te vullen, meer niet.” Hoe kun je als consument deze vervreemding tegengaan en waarom is dat zo belangrijk? Luister hier het gesprek met Michiel Korthals.

DUBBELDOELKOE
Het rundvlees dat De Balie serveert komt van de Heijdra boerderij in IJsselstein. Waarom kiezen wij voor hun dubbeldoelkoe? Luister hier naar het gesprek tussen De Balie-programmamaker Merlijn Geurts met milieukundige Sanderine Nonhebel.

TOMAAT
Wat maken onze tomaten mee voordat ze bij jou op het bord terecht komen? De Balie-programmamakers Manon Stravens, Luuk Ex en Merlijn Geurts gingen aan de rand van Amsterdam langs bij Kwekerij Osdorp voor antwoorden. Bekijk hier hun bezoek aan de kwekerij.

Onze leveranciers

De Balie verduurzaamt! Zo voeren we onze gft gescheiden af en mijden we waar mogelijk plastic. Daarnaast voeren we een verantwoorde kaart. We stellen ieder seizoen een menukaart samen die voor een groot deel bestaat uit lokale producten met een duurzame insteek. Benieuwd met welke leveranciers we samenwerken? We stellen ze graag aan je voor.

Verhuur & banqueting

Uw diner/borrel in De Balie?

Het is mogelijk bij ons private diners, borrels en andere feestelijke gelegenheden te organiseren. Van kleine diners op onze entresol tot feesten met 600 man in de Grote Zaal. Neem voor meer info over onze arrangementen contact op met robin.degier@debalie.nl of kijk voor de mogelijkheden per ruimte bij Zakelijk.

Wil je ook Vrienden worden?

Vind jij het belangrijk dat onderwerpen die ons allemaal aangaan niet alleen in Den Haag worden beslist? Word Vriend van De Balie en steun onze onafhankelijke programma’s.