TV NL EN

Café-restaurant

Een geliefde ontmoetingsplaats waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt.

We zijn weer open voor ontbijt, lunch, borrel en diner! Reserveer een plekje voor in het café-restaurant of op het terras. Reserveringen kunt u doorgeven via de knop ‘Reserveren’ rechtsonder.

We zijn ook nog elke dag geopend voor Take Away. Doordeweeks vanaf 09:00 uur en in het weekend vanaf 10:00 uur. Loop gezellig een keer langs! Bestellen voor afhaal is ook mogelijk. Bel dan naar 020-5535130.

Reserveren


Weekendmix

Geniet elke vrijdag en zaterdag vanaf 15:00 uur van één van onze weekendmixen voor maar €5,50 – cheers!

Gin & Tonic (kan alcoholvrij)
Skinny Bitch met grapefruit

Cultuur & diner

Begin een avond cultuur aan het Leidseplein bij De Balie.

CUISINEMA
Op vertoon van je filmkaartje krijg je 10% korting op je gehele dinerrekening. Ook geldig met Cineville!

PARADISO DEAL
Hapje eten voor een concert in Paradiso? Op vertoon van je ticket krijg je 10% korting op een hoofdgerecht in ons café-restaurant.

Onze leveranciers

De Balie is al geruime tijd aan het verduurzamen. Dit doen we op verschillenden manieren.  Zo hebben we onze afvalstromen onder de loep genomen en zijn we de laatste jaren ons GFT gescheiden aan het afvoeren. We proberen daar waar mogelijk plastic te mijden en te reduceren. De Balie wil hiernaast ook een verantwoorde kaart voeren. We proberen ieder seizoen een menukaart samen te stellen die voor een groot deel bestaat uit lokale producten met een duurzame insteek. Dit bieden we voor een betaalbare prijs aan zodat iedereen bij ons op bezoek kan blijven komen.

Hierbij komen wij ook regelmatig in gewetensproblemen. Want is bijvoorbeeld de CO2 Footprint, de ecologische voetafdruk, bij vleesgerechten per definitie groter dan vegetarische gerechten? En in hoeverre is het mogelijk je producten bij lokale leveranciers af te nemen? De antwoorden hierop zijn niet altijd even eenduidig, waarbij we soms tot ontdekkingen komen die de wereld weer op zijn kop zet. Het is een proces waarmee we ons in ieder geval actief bezighouden. Zo doen we onder meer met onze programmamaker Merlijn Geurts onderzoek naar vraagstukken op dit gebied in het programma Food for Thought.

Verhuur & banqueting

Uw diner/borrel in De Balie?

Het is mogelijk bij ons private diners, borrels en andere feestelijke gelegenheden te organiseren. Van kleine diners op onze entresol tot feesten met 600 man in de Grote Zaal. Neem voor meer info over onze arrangementen contact op met robin.degier@debalie.nl of kijk voor de mogelijkheden per ruimte bij Zakelijk.

Wil je ook Vrienden worden?

Vind jij het belangrijk dat onderwerpen die ons allemaal aangaan niet alleen in Den Haag worden beslist? Word Vriend van De Balie en steun onze onafhankelijke programma’s.