TV NL EN

Café-restaurant

Open voor Take Away

We zijn open voor take away

Terwijl ons café-restaurant tijdelijk is gesloten, blijven we graag onze dranken, cakes, lunch en diner to go aanbieden bij onze take away-bar. Loop langs of bel naar 020-5535 130.

Openingstijden
  • Ma & zo 10:00 – 17:00
  • Di – za 10:00 – 20:00

Food for Thought

Take home-gerechten met verdieping on the side. Chef-kok Marc Raven is al tijden op een missie: hij wil duurzaam, diervriendelijk, betaalbaar én lekker eten serveren in het restaurant van De Balie. Maar welke keuzes moet je dan maken?

Lees meer / minder

ZIJN WE VAN ONS VOEDSEL VERVREEMD GERAAKT?
Voedselfilosoof en hoogleraar Michiel Korthals denkt van wel! “Eten wordt gezien als iets om je maag mee te vullen, meer niet.” Hoe kun je als consument deze vervreemding tegengaan en waarom is dat zo belangrijk? Luister hier het gesprek met Michiel Korthals.

DUBBELDOELKOE
Het rundvlees dat De Balie serveert komt van de Heijdra boerderij in IJsselstein. Waarom kiezen wij voor hun dubbeldoelkoe? Luister hier naar het gesprek tussen De Balie-programmamaker Merlijn Geurts met milieukundige Sanderine Nonhebel.

TOMAAT
Wat maken onze tomaten mee voordat ze bij jou op het bord terecht komen? De Balie-programmamakers Manon Stravens, Luuk Ex en Merlijn Geurts gingen aan de rand van Amsterdam langs bij Kwekerij Osdorp voor antwoorden. Bekijk hier hun bezoek aan de kwekerij.

Onze leveranciers

We stellen ieder seizoen een menukaart samen die voor een groot deel bestaat uit lokale producten met een duurzame insteek. Benieuwd met welke leveranciers we samenwerken? We stellen ze graag aan je voor.


Uw diner/borrel in De Balie?

Het is mogelijk bij ons private diners, borrels en andere feestelijke gelegenheden te organiseren. Van kleine diners op onze entresol tot feesten met 600 man in de Grote Zaal. Neem voor meer info over onze arrangementen contact op met robin.degier@debalie.nl of kijk voor meer mogelijkheden per ruimte bij Zakelijk.

Wil je ook bijdragen aan het publieke gesprek en onze onafhankelijke (online) programmering?

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven