TV NL EN

STUDIO

De kleinschalige en op maat gemaakte leergang van De Balie om een nieuwe generatie experts tot publieke experts op te leiden

Er zijn in ons land enorm veel specialisten, experts en deskundigen op allerlei gebied. Van denkers tot ondernemers, van makers tot onderzoekers. Toch zien we vaak dezelfde mensen met steeds terugkerende ideeën op een podium, in de krant en aan de talkshowtafel.
Originele perspectieven en geïnformeerde stemmen zijn nodig in een open samenleving en nodig voor een goed publiek debat. Daarom is het belangrijk dat nieuwe experts hun weg vinden naar het publieke debat. Maar hoe leg je ingewikkelde stof uit aan een groot publiek? En hoe word je zichtbaar voor mediamakers?

De leergang

Elke STUDIO-editie is een kleinschalige (8-10 deelnemers) en op maat gemaakte leergang. Elke deelnemer schrijft een leerplan met individuele leerbehoeftes en dit vormt het uitgangspunt van de leergang.

De leergang wordt als volgt opgebouwd:

  • Een kernprogramma gericht op het aanscherpen van spreek- en schrijfvaardigheden. Sessies: retorica / debatteren / programmamaken / modereren / public speaking / opiniërend schrijven / omgaan met kritiek;
  • Een gespecialiseerd programma gebaseerd op leerbehoeftes van elke individuele lichting. Eerdere sessies: lobbyen / campagne voeren / podcasts maken / talkshows;
  • Als er grote (inter)nationale sprekers naar De Balie komen, dan organiseren we waar mogelijk een aparte ontmoeting met STUDIO en STUDIO-alumni;
  • Individuele begeleiding van communicatie expert & coach.

Meesters uit eerdere edities: luitenant-generaal Mostafa Hilali / burgemeester Femke Halsema / journalist Nausica Marbe / programmamaker Janine Abbring / activist Jerry Afriyie / debattrainer Lars Duursma / theatermaker Daria Bukvić / lobbyist Rene Rouwette / oud-politicus Michael Ignatieff / cartoonist Khalid Albaih / stedenbouwkundige Adeola Enigbokan / theaterdocent Yvette Fijen / onderzoeker Abram de Swaan / journalist Chris Rutenfrans.

De deelnemers

Doeners, denkers, makers, onderzoekers – specialisten die met nieuwe ideeën en perspectieven een plek in de schijnwerpers verdienen. Deelnemers hebben een wens om actief bij te dragen aan het publieke debat vanuit hun eigen kennis en ervaring. Scroll naar beneden voor de huidige deelnemers, hun expertise en hun mediaoptredens.

Waarom?

De Balie ziet het als haar taak om het publiek debat te stimuleren. Verschillende perspectieven van inhoudelijk specialisten voeden een gezonde debatcultuur – die van levensbelang is voor een open samenleving.

Samenwerken?

STUDIO werkt graag samen met mediapartners om te zorgen voor een goede doorstroom van nieuwe talent. Zo werkten we eerder samen met Het Parool, De Wereld Draait Door, Vrij Nederland, BNNVARA, TEDxAmsterdam, Brainwash Festival, Pauw en meer.

Heb je vragen of wil je ook samenwerken? Neem contact op met Lola ’t Hart.

STUDIO 6

Op de hoogte blijven van de leergang en de deelnemers? Volg ons op Instagram, Twitter , Facebook of LinkedIn.

Schrijf je in voor de STUDIO nieuwsbrief
Elk kwartaal een update in je mailbox

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie.

Inschrijven