TV NL EN

STUDIO

De kleinschalige en op maat gemaakte leergang van De Balie om een nieuwe generatie experts tot publieke experts op te leiden. STUDIO 9 sept-dec 2021!

Meld je nu aan voor studio 10
Er zijn in ons land enorm veel specialisten, experts en deskundigen op allerlei gebieden. Van denkers tot ondernemers, van makers tot onderzoekers. Toch zien we vaak dezelfde mensen met steeds terugkerende ideeën op een podium, in de krant en aan de talkshowtafel.

Originele perspectieven en geïnformeerde stemmen zijn nodig in een open samenleving en nodig voor een goed publiek debat. Daarom is het belangrijk dat nieuwe experts hun weg vinden naar het publieke debat. Maar hoe leg je ingewikkelde stof uit aan een groot publiek? En hoe word je zichtbaar voor mediamakers?


Aanmelden

Merk je dat jouw perspectief, kennis of ervaring (nog) geen of onvoldoende onderdeel vormt van het publieke debat? Vind jij dat het publieke debat gevoed wordt met onvolledige of onjuiste informatie? En wil je graag met je eigen kennis aan een maatschappelijk debat bijdragen? Dan zoekt STUDIO jou.

Meld je nu aan voor STUDIO 10. Aanmelden kan t/m 13 december.


Leergang

Elke STUDIO-editie is een kleinschalige (8-10 deelnemers) en op maat gemaakte leergang. Elke deelnemer schrijft een leerplan met individuele leerbehoeftes en dit vormt het uitgangspunt van de leergang.

Lees hier meer over de opbouw van de leergang

De leergang wordt als volgt opgebouwd:

  • Een kernprogramma gericht op het aanscherpen van spreek- en schrijfvaardigheden. Sessies: retorica / debatteren / programmamaken / modereren / public speaking / opiniërend schrijven / omgaan met kritiek;
  • Een gespecialiseerd programma gebaseerd op leerbehoeftes van elke individuele lichting. Eerdere sessies: lobbyen / campagne voeren / podcasts maken / talkshows;
  • Als er grote (inter)nationale sprekers naar De Balie komen, dan organiseren we waar mogelijk een aparte ontmoeting met STUDIO en STUDIO-alumni;
  • Individuele begeleiding van een communicatie-expert & coach.


Deelnemers

Doeners, denkers, makers, onderzoekers – specialisten die met nieuwe ideeën en perspectieven een plek in de schijnwerpers verdienen. Deelnemers hebben een wens om actief bij te dragen aan het publieke debat vanuit hun eigen kennis en ervaring.

Ontdekt de meesters uit eerdere edities

Luitenant-generaal Mostafa Hilali / burgemeester Femke Halsema / journalist Nausica Marbe / programmamaker Janine Abbring / activist Jerry Afriyie / debattrainer Lars Duursma / theatermaker Daria Bukvić / lobbyist Rene Rouwette / oud-politicus Michael Ignatieff / cartoonist Khalid Albaih / stedenbouwkundige Adeola Enigbokan / theaterdocent Yvette Fijen / onderzoeker Abram de Swaan / journalist Chris Rutenfrans.


Samenwerken

STUDIO werkt graag samen met mediapartners om te zorgen voor een goede doorstroom van nieuwe talent. Zo werkten we eerder samen met Het Parool, De Wereld Draait Door, Vrij Nederland, BNNVARA, TEDxAmsterdam, Brainwash Festival, Pauw en meer.

Heb je vragen of wil je ook samenwerken? Neem contact op met Lola ‘t Hart.

Decaan Thomas van Neerbos

Schrijf je in voor de STUDIO nieuwsbrief
Elk kwartaal een update in je mailbox