TV NL EN

Over ons

De Balie produceert onafhankelijke programma’s over kunst, cultuur en politiek. In veertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een voorloper op het gebied van spraakmakende gesprekken, films en kunstprojecten. Ons café-restaurant is een ontmoetingsplek waar je van vroeg tot laat terecht kunt.

“De Balie, a cosily chic cultural venue on Amsterdam’s Leidseplein, is the epicentre of Dutch liberal intellectual life.” The Economist

Missie

De Balie gelooft dat een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving de beste samenleving is. Deze gedachte is leidend voor wat wij maken, doen en laten. In onze programma’s brengen we mensen bijeen en voeren we gesprekken, ook als dat soms nijpend is. In onze journalistieke en kunstzinnige producties staat de ontmoeting en de vrije gedachtewisseling centraal. De Balie organiseert elke dag programma’s over de actualiteit in artistieke vorm, die live te volgen zijn via de livestream. In Amsterdam, Nederland en internationaal.

De Balie werkt vanuit het idee dat (podium)kunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. We maken onze programma’s met een diverse redactie van bijna twintig programmamakers die ruim baan geven aan nieuwe ideeën en initiatieven en door samen te werken met sprekers en organisaties uit alle geledingen en windstreken.

Als incubator en emancipator is De Balie dé plek waar kunstenaars, aanstormende talenten, denkers, wetenschappers, activisten, politici en publiek elkaar ontmoeten en raken.

Team

De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke debat stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. Onze technici dragen de zorg voor de beste beleving in de zaal, tijdens publieksprogramma’s of verhuur producties. Ons horecapersoneel bereidt en serveert de lekkerste gerechten in het levendige De Balie café-restaurant.

STUDIO

Originele perspectieven en geïnformeerde stemmen zijn nodig in een open samenleving en voor een goed publiek debat. Daarom is het belangrijk dat nieuwe experts hun weg vinden naar het publieke debat. Maar hoe leg je ingewikkelde stof uit aan een groot publiek? En hoe word je zichtbaar voor mediamakers? STUDIO is een kleinschalige (8-10 deelnemers) en op maat gemaakte leergang om een nieuwe generatie experts tot publieke experts op te leiden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en ontvang elke donderdag een overzicht van onze programmering, specials en evenementen. Aangevuld met podcasts, De Balie TV items en de nodige verdieping.

Governance

Raad van Toezicht

De Balie hanteert een Raad van Toezichtmodel, met een Bestuur en een Raad van Toezicht. Het Bestuur is verantwoordelijk voor de strategie en het beleid en bestaat uit twee leden. De Raad van Toezicht moet toezicht houden op het bestuur, het beleid en op de algemene gang van zaken in de organisatie. Reglementen voor bestuur en de Raad van Toezicht zijn vastgelegd conform de code.

De Raad van Toezicht van De Balie bestaat uit:

  • Mirjam van Praag, Voorzitter
  • Ritchy Drost, Portefeuille financiën
  • Peter Mensing, Algemeen lid
  • Doreen Boonekamp, Algemeen lid
  • Ali Keles, Algemeen lid
  • Cyanne Toebes Moe-Tjon, Algemeen lid

De leden van de Raad van Toezicht zijn onbezoldigd. Benoeming is maximaal twee termijnen van vier jaar.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit twee leden:

  • Yoeri Albrecht, Algemeen en Artistiek directeur
  • Femke Monaghan van Wachem, Zakelijk directeur
  • Karlijn van de Graaf, adjunct-directeur

De beloning voor de bestuurders is getoetst aan WNT wetgeving. 

Lees hier onze privacyverklaring.

Redactiestatuut De Balie

Vacatures

Partners

We danken onze partners voor het mede mogelijk maken van onze onafhankelijke programmering. Zonder hen geen De Balie.

Hoofdpartners

Projectpartners

Wil jij ook De Balie steunen?
Ontdek hiernaast onze lidmaatschappen voor particulieren. Wil je zakelijk steunen? Klik hier voor meer informatie.
Kies een lidmaatschap
Ik doneer maandelijks

De Mix is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap? Laat hieronder je contactgegevens achter, dan nemen wij gauw contact met je op.

De kring Het Vrije Woord waarborgt de onafhankelijkheid van De Balie en verbreed onze programmering. Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap? Vul hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op over de mogelijkheden.

Uw gegevens

Mis onze nieuwsbrief niet langer

Elke donderdag een overzicht van onze programmering, specials en evenementen.

Aanmelden