TV NL EN

Over ons

De Balie produceert onafhankelijke programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende gesprekken, films en kunstprojecten. Ons café-restaurant is een ontmoetingsplek waar je van vroeg tot laat terecht kunt.

Team

De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke gesprek stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. Onze technici dragen de zorg voor de beste beleving in de zalen tijdens onze publieksprogramma’s of verhuurproducties. Ons horecapersoneel bereidt en serveert de lekkerste gerechten in ons levendige café-restaurant.

STUDIO

Originele perspectieven en geïnformeerde stemmen zijn nodig in een open samenleving en voor een goed publiek debat. Daarom is het belangrijk dat nieuwe experts hun weg vinden naar het publieke debat. Maar hoe leg je ingewikkelde stof uit aan een groot publiek? En hoe word je zichtbaar voor mediamakers? STUDIO is een kleinschalige (8-10 deelnemers) en op maat gemaakte leergang om een nieuwe generatie experts tot publieke experts op te leiden.

Organisatie

De Balie gelooft dat een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving de beste samenleving is. Dit is leidend voor wat wij maken, doen en laten. In onze programma’s brengen we mensen bijeen en voeren we gesprekken, ook als dat moeilijk is. In onze journalistieke en kunstzinnige producties staat de ontmoeting en de vrije gedachtewisseling centraal. Wij organiseren elke dag actualiteit in artistieke vorm die iedereen vrijwel altijd kan volgen via livestreams. In Amsterdam, in Nederland en internationaal.

De Balie werkt vanuit het idee dat (podium)kunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. We maken onze programma’s met een diverse redactie van bijna twintig programmamakers die ruim baan geven aan nieuwe ideeën en initiatieven en door samen te werken met sprekers en organisaties uit alle geledingen en windstreken.

Als incubator en emancipator is De Balie dé plek waar kunstenaars, aanstormende talenten, denkers, wetenschappers, activisten, politici en publiek elkaar ontmoeten en raken.

Financiering

De Balie is door middel van verdiensten uit recettes, verhuur, horeca, coproducties in hoge mate financieel zelfredzaam, maar dient daarbij de dekking voor de productie van eigen programma’s te vinden. De Balie ontvangt structurele subsidie van de gemeente Amsterdam en het ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap. Door de aard van de activiteiten die De Balie ontwikkelt, zijn vrijwel alle programma’s eenmalig en uniek. De Balie organiseert in feite vele honderden primeurs per jaar. Aangezien De Balie nauwelijks over enig programmabudget beschikt moet er voor ieder programma apart een budget worden verworven.

De Balie heeft een ANBI status.

De Raad van Toezicht van De Balie bestaat uit:

  • Mirjam van Praag, Voorzitter
  • Bercan Günel, Portefeuillehouder financiën
  • Peter Mensing, Algemeen lid
  • Roelof Kruize, Algemeen lid
  • Doreen Boonekamp, Algemeen lid

De leden van de Raad van Toezicht zijn onbezoldigd.

Lees hier onze privacyverklaring.

Redactiestatuut De Balie

Partners

Hoofdbegunstigers

Projectbegunstigers

Ook partner van De Balie worden? Klik hier voor meer informatie.

Wil jij ook De Balie steunen?
Ontdek hiernaast onze lidmaatschappen voor particulieren. Wil je zakelijk steunen? Klik hier voor meer informatie.
Kies een lidmaatschap
Ik doneer maandelijks

De Mix is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap? Laat hieronder je contactgegevens achter, dan nemen wij gauw contact met je op.

De kring Het Vrije Woord waarborgt de onafhankelijkheid van De Balie en verbreed onze programmering. Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap? Vul hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op over de mogelijkheden.

Uw gegevens