TV NL EN

De Balie x Afrovibes Festival

7 – 9 oktober
2021
Van 7 tot en met 9 oktober komt Afrovibes festival naar De Balie. Tijdens de achttiende editie van dit festival wordt via dans, spoken word, gesprekken en muziek gereflecteerd op de veranderende tijdsgeest in Afrika en de rest van de wereld.

Artiesten uit Oeganda, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika en Nederland betreden het podium om het thema van Afrovibes 2021 – Shifting Spaces | Tilting Times ­– vanuit hun verschillende disciplines te benaderen.

Door klimaatverandering, migratie, verschuivende grenzen en activistische bewegingen als Black Live Matters is de wereld waarin we leven op veel vlakken aan het veranderen of al veranderd. Hedendaagse Afrikaanse kunstenaars werken op het breukvlak van deze veranderingen. Voor hen zijn de grote verschuivingen in onze wereld en kantelingen in ons denken ook een afrekening met het verleden, om onze manier van denken en onze houding in het heden te kunnen veranderen. Afrovibes plaatst in deze editie de kracht van verandering op de voorgrond.

Op 7, 8 en 9 oktober vinden drie duoprogramma’s plaats die De Balie maakte in samenwerking met Afrovibes, elk bestaand uit een performance en een context-programma. Bekijk de hele programmering hieronder.