TV NL EN

Diederik Gommers kritisch over coronabeleid

Nieuws
“We sluiten elkaar op maar we worden er helemaal niet ziek van, of bijna niet.”

In een interview vanavond aan Nieuwskamer en De Balie spreekt de afzwaaiende voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care zich fel uit tegen de huidige lockdown maatregelen. Vooral voor de jeugd acht hij het niet meer uit te leggen hen nog op te sluiten. De politiek is wat hem betreft niet meer geloofwaardig op dat vlak. Diederik Gommers: “We hadden echt gehoopt vorig jaar, wanneer we gevaccineerd zijn, dat we perspectief kunnen bieden aan de jonge mensen. We zijn twee jaar verder, een derde prik verder, en we hebben nog steeds geen perspectief. Dan vind ik eigenlijk dat je dan als politiek geen recht meer hebt van spreken.”

Hij stelt dat klimaatproblematiek voor de jeugd veel erger is en hij spoort hen dan ook  aan zich te gaan organiseren en met eigen plannen te komen. 

In een speciale uitzending van Nieuwskamer en De Balie over jong zijn in 2021 schuiven onder andere Mona Keijzer en Prof. Peter van der Voort aan. Zij blikken terug op het afgelopen jaar en vooral hoe jongeren dit beleefd hebben. Daarnaast gaan ze in op het interview met van Gommers. Volg de uitzending vanaf 20:00 via onderstaande link: