TV NL EN

Klaas Dijkhoff, Koen Schuiling, Khadija Arib en Gerdi Verbeet met MBO-studenten in gesprek over vrijheid

Na een succesvolle eerste editie van Nationaal Gesprek over Vrijheid tussen minister Ingrid van Engelshoven en studenten van het Summa College in Eindhoven wordt de reeks voortgezet. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, burgemeester van Groningen Koen Schuiling, Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Gerdi Verbeet voeren de volgende gesprekken op MBO-scholen door heel Nederland.  

 

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid? Gesprekken om een brug te slaan tussen kopstukken uit bestuurlijk Nederland en MBO’ers, tussen jong en oud, tussen randstad en regio.

 

19 november: Koen Schuiling – Noorderpoort College Groningen
22 november: Khadija Arib – ROC van Amsterdam West
26 november: Gerdi Verbeet – Aventus Apeldoorn
27 november: Klaas Dijkhoff – ROC Tilburg

Houd de website in de gaten voor meer informatie en beeld van de gesprekken. 

Nationaal Gesprek over Vrijheid
Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

 

Ook een Nationaal Gesprek op uw MBO-school?

 

75 gesprekken,
75 MBO-scholen,
75 bestuurders,
75 jaar vrij.