TV NL EN

Live Journalism is genomineerd voor De Tegel

Onze projectredactie is genomineerd in de categorie ‘Pionier’ met hun onderzoek naar achterstallig onderhoud in huurhuizen in Amsterdam.

Geschreven door
De Balie Live Journalism

Apetrots: De Balie Live Journalism is genomineerd voor De Tegel! Onze projectredactie is genomineerd in de categorie ‘Pionier’ met hun onderzoek naar achterstallig onderhoud in huurhuizen in Amsterdam.

Geweldig trots op onze onderzoeksredacteuren: Tim Wagemakers (projectleider), Manon StravensZara Toksöz en Mandy Fit. Een prachtige joint effort van de hele Balie ook. Inhoudelijk geïnspireerd en gesteund door de directie, de afdeling development en de communicatie-afdeling van De Balie wisten we het Live Journalism project en de resultaten ervan maximaal zichtbaar te maken.

Mediapartner AT5 olv Hélène Pronk verdient lof en een eervolle vermelding voor de gezamenlijke reportages. NRC voor het plaatsen van een stevig achtergrondstuk. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek uiteraard voor het überhaupt mogelijk maken en het vertrouwen. Én een speciale vermelding voor de landelijke en Amsterdamse politiek die naar aanleiding van de resultaten in actie kwam.

Maar bovenal gaat onze dank uit naar alle Amsterdammers die het verdriet en de hartverscheurende verhalen van ongezond wonen in de hoofdstad met ons deelden. Daarmee wist de redactie samen met theatermaker Jelle Zijlstra de impact van dit grote maatschappelijke probleem pijnlijk invoelbaar te maken in de slotvoorstelling ‘Het Schimmelparadijs’.

Blijf op de hoogte van Live Journalism. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Wil je meer weten over Live Journalism?