TV NL EN

Mixer van de Maand: Desmond Lissone

Wil jij je blijven ontwikkelen in het nieuwe jaar? Misschien is De Mix dan iets voor jou! De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar, die in aanraking willen komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan. Benieuwd?

Wil jij je blijven ontwikkelen in het nieuwe jaar? Misschien is De Mix dan iets voor jou! De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar, die in aanraking willen komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan. Benieuwd? Lees hieronder de ervaringen van Desmond Lissone, lid vanaf het eerste uur.

Je bent lid van het eerste uur. Waarom vind je het belangrijk dat De Mix bestaat?
De Mix is echt een mix. Een kruisbestuiving van verschillende mensen en denkbeelden en een manier om je stem te laten horen. Belangrijker nog is dat De Mix ruimte biedt om mensen die normaal misschien niet zo mondig zijn of niet de juiste connecties hebben ook de kans te bieden om hun mening te vormen. Om mensen de juiste tools te geven om deel te nemen aan het publieke debat. Als je echt beweging wil krijgen in de maatschappij moet je iedereen erbij betrekken.

“Ik vind het belangrijk om mensen die niet zo mondig zijn bij het publieke debat te betrekken”

Welk programma is je bijgebleven?
Het programma met filosoof Francis Fukuyama over Identity Politics was zeer indrukwekkend. Mensen zijn continu op zoek naar een identiteit om zich daar vervolgens achter te verschuilen. Daar zit volgens mij het probleem van deze tijd. Groepen en identiteiten die constant tegenover elkaar worden geplaatst. Ik vind dat zeer kwalijk. Het is contraproductief en polariserend voor een samenleving die vooruit wil. Door in gesprek te gaan met verschillende mensen kan jij zelf een sterke mening vormen. De Mix biedt daar de perfecte plek voor!

Over De Mix
De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen.

Vind jij het interessant om te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen, nieuwe mensen te ontmoeten en je gedachten aan te scherpen? Neem voor meer informatie over De Mix contact op met  Fenna Mossinkoff.

Meer weten over De Mix?