TV NL EN

Mixer van de Maand: Hubertine Bergsma

Wil jij ook graag een keer uit jouw bubbel stappen? Misschien is De Mix iets voor jou! De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar die in aanraking willen komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan.

Wil jij ook graag een keer uit jouw bubbel stappen? Misschien is De Mix iets voor jou! De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar die in aanraking willen komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan. Benieuwd? Lees hieronder de ervaringen van Hubertine Bergsma, lid vanaf het eerste uur.

Je bent lid van het eerste uur. Waarom vind je het belangrijk dat De Mix bestaat?
De samenleving polariseert. Ik vermoed dat dit deels te wijten is aan een verplaatsing van het publieke debat naar de online omgeving. Als je elkaar in de ogen kijkt, voer je dit debat anders. Ik ben ervan overtuigd dat de kans op wederzijds begrip, compassie met de ander en/of ‘agree to disagree’ een stuk groter is. Daarom vind ik een plek als De Balie zo belangrijk.

Door lid te worden van De Mix ondersteun je De Balie en heb je een stok achter de deur om regelmatig een programma te bezoeken. Omdat De Mix zo’n divers gezelschap is, kom ik in aanraking met nieuwe perspectieven en verhalen, wat me stimuleert en inspireert. A shower of the brain!

“Het publieke debat moet niet alleen online plaatsvinden – ook offline waarbij je elkaar in de ogen kijkt”

Welk programma is je bijgebleven?
De première van Pisnicht: The Movie, inclusief voor- én nagesprek met de maker, Nicolaas Veul.

Over De Mix
De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen.

Vind jij het interessant om te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen, nieuwe mensen te ontmoeten en je gedachten aan te scherpen? Neem voor meer informatie over De Mix contact op met  Fenna Mossinkoff.

Meer weten over De Mix?